Obnovení terestrického vysílání se netýká programu Šlágr 2. Hlavní program Šlágru je od soboty dostupný v Regionální síti 7 (DVB-T), Přechodové síti 13 a multiplexu 24 (DVB-T2).

Pouhý den nemohli diváci pozemního digitálního televizního vysílání v Česku naladit hudební kanál Šlágr TV. Po pátečním vyřazení tohoto programu ze sítí Českých Radiokomunikací (multiplex 3, Přechodová síť 12, multiplex 22 a 23) se Šlágr TV dnes dopoledne objevil v multiplexech konkurenčního operátora Digital Broadcasting. A to jak ve standardu DVB-T, tak i v DVB-T2. „Vážení přátelé, oznamujeme Vám, že díky rychlé a vstřícné pomoci našich partnerů, jsme začali opět vysílat přes terestrické vysílání. Prosíme Vás, abyste dali zprávu všem, kterých se dotklo přerušení pátečního pozemního vysílání DVB-T2 a DVB-T, že s Vámi můžeme být dál,“ uvedla televize na svém oficiálním profilu na Facebooku.

MAPY POKRYTÍ: Kde nově naladit Šlágr TV v pozemním vysílání DVB-T2?

Ve standardu DVB-T nyní vysílá Šlágr TV v Regionální síti 8, v novém standardu DVB-T2 pak v Přechodové síti 13 a multiplexu 24. Pro fanoušky této hudební stanice to znamená, že musí přeladit své přijímače, aby se jim Šlágr TV opět objevila v nabídce. Musí však být v dosahu vysílačů Digital Broadcasting, což lze zjistit velmi jednoduše: pokud divák přijímá programy Nova Gold, Nova Action a Nova 2, mohou přijímat i Šlágr TV na nové frekvenci. V opačném případě je nutné upravit směřování příjmové antény tak, aby dokázala zpracovat signál nejen z vysílače Českých Radiokomunikací, ale také z nejbližšího vysílače Digital Broadcasting.

Šlágr TV ukončil pozemní digitální vysílání, nenaladíte ho v DVB-T ani DVB-T2. Stejně jako Šlágr 2

Obnovení pozemního vysílání se netýká programu Šlágr 2, který České Radiokomunikace ve svých sítích vypnuly minulý pátek 21. srpna. Tuto stanici zájemci naladí pouze prostřednictvím satelitu, kabelu a IPTV, tedy v placených televizních službách. České Radiokomunikace postupně vypnuly vysílání Šlágr TV a Šlágr 2 ve svých sítích kvůli prodlevám ve splatnosti faktur za distribuci signálu. „Ke dni 28. srpna 2020 došlo k pozastavení poskytování služeb týkajících se vysílání Šlágr TV, a to v souladu s platnými smluvními ujednáními a právními předpisy,“ uvedly CRA na svém webu.

„Vysílání je pozastaveno ve všech sítích společností Czech Digital Group, a.s. a České Radiokomunikace a.s., to znamená v DVB-T multiplexu 3, celoplošné přechodové síti DVB-T2 12/22 i finální síti 23,“ dodal operátor. Provozovatel Šlágr TV, společnost Česká Muzika, v minulosti stáhla z pozemního vysílání i svůj třetí program Country no. 1.

Šlágr 2 zmizel z DVB-T i DVB-T2, hlavní kanál Šlágru v terestrice zůstává

Štítky