Prvním přenosem na nové, čistě digitální stanici Českého rozhlasu, bude dnešní úvodní zápas českého národního hokejového týmu s Ruskem na mistrovství světa v Lotyšsku.

Rozhovorem zlaté olympijské medailistky Kateřiny Neumannové s někdejším hokejovým brankářem a držitelem zlaté medaile ze zimních olympijských her v Naganu Dominikem Haškem odstartoval dnes v 11 hodin Radiožurnál Sport, stálý sportovní okruh Českého rozhlasu. Nová stanice je čistě digitální a naladit ji lze prostřednictvím celoplošné pozemní digitální sítě ČRo DAB+ (k tomu je třeba digitální rozhlasový přijímač DAB+), v televizním multiplexu 21 provozovaném Českou televizí, na internetové stránce www.radiozurnalsport.cz a prostřednictvím aplikace pro chytrá mobilní zařízení. Prvním sportovním přenosem stanice bude dnešní hokejový zápas Rusko – Česko na začínajícím Mistrovství světa v hokeji 2021 v lotyšské Rize.

V pátek začíná MS v hokeji. Kde ho můžete sledovat zadarmo? V DVB-T2, DAB+, HbbTV i na webu

Český rozhlas až dnes zveřejnil podrobný program nového okruhu, nalézt ho můžete zde. Do 11 hodin stanice nabízela informační smyčku, kterou na programových pozicích Radiožurnálu Sport v DAB+ a DVB-T2 vysílala již od začátku tohoto týdne. Diváci a posluchači tak měli možnost stanici dopředu naladit a uložit do předvoleb svých přijímačů. V pravé poledne nabídne Radiožurnál Sport zprávy, které sdílí s mateřským Radiožurnálem, a od 12:10 bude následovat Odpolední proud s Martinem Minhou. V jeho rámci program odvysílá půlhodinový magazín Malé sporty, ve 13:10 pak Hokejové soutěže, ve 13:43 rychlý Sportovní přehled a od 15:15 hod. pak očekávaný přenos zápasu Rusko – Česko z hokejového šampionátu v Rize.

Po 18. hodině bude následovat Večerní proud s Karlem Janů přerušovaný v každou celou hodinu sdílenou hlavní zpravodajskou relací z Radiožurnálu. Od půlnoci do šesté hodiny ráno pak bude Radiožurnál Sport kompletně přebírat program hlavního Radiožurnálu. Sportovní kanál Českého rozhlasu nebude možné naladit na běžné rozhlasové přijímače bez digitálního tuneru, pro jeho šíření v analogovém FM pásmu totiž není dostatek frekvencí.

Dva týdny do startu Radiožurnálu Sport. Přes den nabídne přenosy a publicistiku, v noci zprávy

Štítky