Laserový projektor pro domácí zábavu má mít rozlišení Ultra HD (4K), zvládat přehrávání obsahu s HDR10 a jeho světelný tok je udáván na až 3.000 lumenů.

Novinka, která dokáže nabídnout úhlopříčku 305 cm (120″) z pouhých 31 cm, je určena zejména do menších místností bez připravené montáže pro klasický projektor a více se o použitém systému s krátkou, resp. velmi krátkou projekční vzdáleností dozvíte v samostatném článku. Ostatně takovéto projektory jsme už několikrát zkoušeli a níže vidíte odkaz na jeden z testů.

Projekční televizor Hisense 100 L5F pohodově zvládá DVB-T2 a rozhodně má čím oslovit i jinde

Acer L811 (od 2.599 €, od asi 66.500 Kč, prodej listopad 2021) má certifikaci IP6X (prachotěsnost, více zde), takže ho lze využít i v prašném nebo dokonce venkovním prostředí. Podle výrobce je rovněž vybaven pro nepřetržitou projekci typu 24/7, tedy 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Zabudována je také aplikace Aptoide TV pro sledování médií z různých streamovacích platforem a audio kanálů. Technologie Acer LumiSense pak má analyzovat video po jednotlivých snímcích a následně dynamicky upravovat úroveň jasu. Obsah lze také, podle výrobce, promítat ve 3D přes kompatibilní přehrávač Blu-ray a projektor rovněž zvládá zrcadlení obrazovky z mobilu přes Wi-Fi Miracast nebo službu EShare. Životnost laserového zdroje světla je udávána na 30.000 hodin.

Projekční televizor Samsung Premiere SP-LSP9T má vynikající obraz, potřebuje ale ještě dopracovat