Už několikrát jsme se zmiňovali o vstupu těchto video služeb (VoD) do Česka, potažmo na Slovensko. Jedna věc je ale oznámení záměru, druhou je věc praktická, tedy možnost stažení konkrétní aplikace do konkrétního televizoru.

 

AKTUALIZOVÁNO, 10:50 hod.: Ozvalo se TP Vision, tady je jejich vyjádření k současnému stavu u aplikace HBO Max (danou část otiskujeme bez úprav): „HBO Max od včera normálně funguje na všech Android TV včetně Philipsu, což uvádí oficiální stránky. Funguje na všech zařízeních s Android TV bez ohledu na rok výroby. V obchodu Google Play je možné aplikaci normálně vyhledat, nainstalovat a zaregistrovat se. Uživatele, kteří mají HBO GO, aplikace sama navede ke stažení HBO Max.“

AKTUALIZOVÁNO, 7. 3. 2022: Vyjádření LG – „…aplikace se na LG televizorech objeví automaticky se spuštěním služby v ČR.“

HBO MAX má do Česka a na Slovensko přijít 8. března, kdy se také ukončí činnost stávající služby HBO GO. Videotéka Disney+ zatím konkrétní termín neposkytla a mluví se o vágní polovině léta. Zeptali jsme se za vás jednotlivých výrobců televizorů, zda a kdy počítají se zavedením aplikací VoD pro jejich přijímače a případně pro které.

HBO Max v Česku od 8. března Videotéka nahradí současnou službu HBO GO

Tady jsou odpovědi…

  • Gogen: HBO Max bude k dispozici pro televizory s Android TV, aplikaci pro naše klasické Smart TV HBO nepřipraví.
  • Hisense: aplikace pro práci s Disney+ bude spuštěna paralelně s oficiálním spuštěním služby v Česku a na Slovensku, tedy v létě 2022. Je už hotová a objevuje se v televizorech značky v jiných destinacích. HBO Max očekáváme ve 4. čtvrtletí 2022, navíc ještě ve 2. čtvrtletí spustíme Apple TV+.
  • Philips (TP Vision) netuší, z jeho pohledu je to záležitost třetích stran.
  • Samsung zákazníkům nabídne aplikaci HBO Max v den spuštění služby. Stará HBO GO zanikne, přičemž půjde o všechny televizory na kterých dosud pracuje. Co se týče Disney+ zatím nevíme, přesný termín ještě není stanoven.
  • Sony: co se týče HBO Max, nemáme to zatím potvrzené, ale teoreticky by měla být aplikace dostupná pro všechny modely Android TV od roku 2015, kde se aktuálně nachází aplikace HBO GO. O Disney+ momentálně nemáme žádné informace, není zatím potvrzené ani datum spuštění služby.
  • TCL: obě uvedené služby budou televizory podporovat, aplikace budou stažitelné z obchodu Play jak pro nové, tak i staré modely. Od jakého roku, výrobce neupřesnil.

Společnosti LG a Panasonic nám neodpověděly.

Disney+ přijde v létě Dočká se Česko a 41 dalších zemí