O televizorech této značky jsme se zmiňovali v poslední době několikrát, vlastně už od lednového veletrhu CES a odkaz vidíte níže. Nyní společnost uvádí, na celoevropské konferenci, celé portfolio své spotřební elektroniky, včetně tzv. bílé.

Společnost TCL od začátku roku oznámila několik nových televizorů, potvrdila přechod od Android TV ke Google TV a pochlubila se také získáním designových cen Red Dot 2022 pro tři televizory a dvě zvukové lišty.

Tip redakce: velký výběr televizorů značky TCL nabízí partner redakce Alza.

Nyní přichází s portfoliem zahrnujícím celou v Evropě dostupnou spotřební elektroniku od domácích spotřebičů a klimatizací, přes televizory a audio v podobě zvukových lišt až po řadu produktů spojujících umělou inteligenci a internet věcí (AI x IoT). V průběhu roku pak ještě rozšíří svou nabídku například o klimatizaci FreshIN, řadu automatických praček s parním programem a automatickým dávkováním (TCL P2) a také o nové modely robotických vysavačů Sweeva a čističek vzduchu Breeva Pro. O těchto novinkách najdete více na digirevue.cz.

Mini LED od TCL na veletrhu CES 2022 Tenký televizor s podsvícením

U televizorů přednáška v podstatě zastřešovala vše už uvedené a na akci tak zazněly informace o nejrůznějších modelech od C63 po C93 o kterých jsme vás už informovali (odkaz výše). Vedle nich tu jsou už oznámené P73 (a nová P63) a protože TCL na podzim 2021 uvedla vrcholové řady X92 a X92 Pro s podsvícením Mini LED a rozlišením Ultra HD (8K), které také najdete ve fotogalerii, máme letošní modelovou kolekci tak říkajíc v kompletní podobě.

Pár změn se ale na přednášce objevilo (levná P63 s Google TV), ale v podstatě šlo hlavně o nové úhlopříčky, které nyní u P73 dosahují až do 216 cm (85″) a u C73, dokonce do 249 cm (98″)!

U televizorů pro rok 2022 se dá zdůraznit…

  • Kompletní přechod od Android TV ke Google TV, včetně například TCL C63 a řady P, a to i u P63.
  • Kompatibilita s obsahem s HDR – Dolby Vision a HDR10+ (samozřejmě i základní HDR10). Počítat prý ale můžeme i s režimem Imax Enhanced a ve zvuku s Dolby Atmos a opět audiem od společnosti Onkyo.
  • U TCL C63 najdeme tzv. duální (nastavitelný) stojan umožňující přidat zvukovou lištu pod TV nebo postavit televizor o velké úhlopříčce i na menší skříňku.
  • U TCL C73, C83 a C93 vidíme středový (kovový) podstavec, oznámeno bylo plných 1.000 lokálních zón pro regulaci podsvícení (zřejmě vybrané jen modely).
  • Televizory řad TCL C a také TCL P jsou nyní k dostání i ve velikostech 75″, tedy 191 cm, navíc se výrobce rozhodl uvést dva modely (po jednom z C73 a P73) ve velikosti 85palcové (216 cm) a aby toho nebylo málo, je tu také – v řadě C73 – jeden extra, ale extra rozměrný s úhlopříčkou 249 cm (98″)!
  • Televizory s podsvícením Mini LED mají mít omezen efekt haló a přechody mezi jednotlivými „filmovými políčky“. Do podsvícení má být zabudováno asi 12.000 miniaturních LED žárovek, které mají letos vynikat i vyšším vzájemným sladěním vyzařovaného světla.
  • Zvukové lišty s technologií Ray Danz v druhé generaci, přičemž bylo oznámeno, že nejvyšší model bude k vidění na podzimním veletrhu IFA 2022. Vedle TCL P733W a TCL C935U o kterých jsme se již zmiňovali je tu také TCL S522W (snímek níže), kterou si už můžete zakoupit (3.490 Kč). Zvuková lišta je provedena v systému 2.1, tedy se samostatným subwooferem a výrobce u ní zdůrazňuje, že byla testována a odladěna v jejím specializovaném belgickém studiu iLab. Má mít tři audio režimy (Film, Hudba a Zprávy), připojení přes Bluetooth a ovládání i přes „dálku“ od televizoru.

Už prodávaná levná zvuková lišta TCL S522W (3.490 Kč)

À propos Onkyo…

  • Řada TCL C83 pracuje s audio systémem typu 2.1 a samostatným basovým reproduktorem umístěným na zadní straně.
  • Řada TCL C93 používá audio systém typu 2.1.2 s dopředu vyzařujícími reproduktory, basovým reproduktorem a se dvěma vzhůru vyzařujícími reproduktory pro Dolby Atmos.

Jak v praxi vypadal jeden z loňských modelů řady C, můžete vidět na testu TCL 55C725…

Televizor TCL 55C725 Spolehlivý Android TV, proměnlivé ovládání

Co se týče zvukových lišt, více informací najdete v článku o designových cenách Red Dot 2022 pro TCL.