Samsung oznámil spolupráci se streamovací službou Prime Video s nabídkou zhlédnout exkluzivní scény v rozlišení Ultra HD (8K) ještě před premiérovým uvedením. Ostatně test letošního modelu televizoru Samsung QE65QN800B (8K) jsme vám nabídli před nedávnem.

Před premiérou seriálu, která se má konat 2. září 2022, tak bude na dnes pořádané promítací akci v New Yorku ke zhlédnutí 25 minut ukázek z prvních dvou dílů, kterými se seriál uvede. V této souvislosti připomínáme, že v případě taktéž velmi očekávané premiéry Hry o trůny, Rod draka, která se konala 22. srpna 2022, byl na HBO Max ke zhlédnutí uvolněn jen jediný díl.

Luxusní Samsung QE65QN800B Vynikající obraz 8K i z DVB-T2

Ukázky ze seriálu „Prsteny moci“ v rozlišení 8K budou k vidění na „třípatrové videostěně z obrazovek MicroLED“ v New Yorku na Times Square v centru „Samsung 837“. Od tohoto týdne pak také budou ukázky debutovat i na velkoplošných stěnách Samsungu v Londýně na Piccadilly Circus a v Milánu na Piazza del Duomo. Speciální trailer v nativním 8K rozlišení chystá Samsung také pro všechny majitele televizorů Neo QLED 8K a MICRO LED 8K („The Wall“). Podrobnosti ale zatím nesdělil.

Chcete vidět Pána prstenů v 8K rozlišení? Pořiďte si nový televizor Neo QLED!

„Když jsme přemýšleli, jak vtáhnout všechny naše příznivce do světa seriálu ´Pán prstenů: Prsteny moci´, připadaly nám výjimečné technologie a obrazovky společnosti Samsung jako zcela přirozená volba,“ řekla Jennifer Verdick, vedoucí oddělení Partnerships, Synergy, and ConsumerEvents v Prime Video. „Vizuální hloubka, precizní detaily a neuvěřitelné nadšení společnosti Samsung pro toto dílo nás přivedly na start úžasné společné cesty, a nemůžeme se dočkat, až si ji spolu s námi budou moci užívat i naši diváci.“

Více k chystaným podzimním novinkám streamovacích služeb v samostatném článku na Televizním webu.

O pořadu: Epické seriálové drama „Pán prstenů: Prsteny moci“ (Amazon Prime Video) se věnuje tzv. Druhému věku historie Středozemě a odehrává se tisíce let před událostmi z knih J. R. R. Tolkiena, Hobit a Pán prstenů. Diváky zavede do doby, v níž se utvářely velké mocnosti a největší zloduch, jaký kdy vzešel z Tolkienova pera hrozil zahalit svět do temnoty.

Foto v úvodu: Samsung