V praxi má jít o spolupráci v oblasti výzkumu a vývoje ultrakrátkých projekčních objektivů, které představují základ pro další rozvoj domácí laserové televize. Hisense také hodlá využít některých dalších technologií společnosti Leica.

Cílem partnerství je spojit technologie a vytvořit tak perspektivní platformu pro Laser TV s projekcí na ultra krátkou, také se říká na „velmi krátkou“ vzdálenost. Součástí dohody je, vedle závazku ke společnému vývoji technologie laserové projekce, i závazek k poskytování technické podpory pro aplikace a spolupráce při popularizaci laserových televizorů.

Projekční TV s trojicí laserů Hisense TriChroma 100L9G a 120L9G

Jak říká název, základem Laser TV je použití laserového paprsku (jeden zdroj nebo více) k reprodukci obrazových informací. S využitím optické technologii Leica mají výrobky Hisense přinášet jasnější, jemnější a detailněji vykreslený obraz.

Společnost Hisense uvedla první laserovou TV už v roce 2014 a momentálně vlastní 1700 souvisejících patentů. Test jednoho z televizorů, Hisense 100 L5F, si ostatně můžete přečíst na odkazu níže.

Foto v úvodu: Hisense

Projekční televizor Hisense 100 L5F pohodově zvládá DVB-T2 a rozhodně má čím oslovit i jinde