Osm terestrických televizních sítí budou moci od letošního roku naladit diváci v Plzni a nejbližším okolí. Nejnověji přibude Regionální síť 11, v níž bude vysílat tematicky zaměřená stanice iVodárenství TV.

Za Regionální sítí 11 stojí společnost pHmedia Czech Republic, která na Vysočině provozuje regionální televizi i-Vysočina.cz i stejnojmenný zpravodajský server. Stejná společnost na sklonku loňského roku získala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) licenci pro terestrické vysílání tematické televizní stanice iVodárenství TV. Již nyní firma vydává internetový magazín ivodarenstvi.cz a expanze Regionální sítě 11, která včetně nového vysílače v Plzni pokryje již čtyři krajská města a dalších deset lokalit, jistě souvisí s plánovaný startem tohoto televizního programu.

Regionální síť 11 může vysílat v Teplicích Multiplex z Vysočiny míří na sever Čech

V Plzni bude možné Regionální síť 11 naladit na kanálu 47 z lokality Sytná, která se nachází mezi vysílači Krkavec a Sylván a z jiného stožáru odtud vysílá i multiplex 24 a Regionální síť 7. Maximální vyzářený výkon bude 1 kW. Start sítě zatím operátor nekomentoval, ale televizní stanici iVodárenství TV chce spustit nejpozději 22. března na Světový den vody. Kromě Plzně ji bude možné v DVB-T síti 11 naladit také v Českých Budějovicích, Jihlavě, Zlíně a dále v Berouně, Havlíčkově Brodu, Humpolci, Kladně, Novém Městě na Moravě, Pelhřimově, Teplicích, Třebíči, Velkém Meziříčí a Žďáru nad Sázavou.

Do internetového portfolia společnosti pHmedia Czech Republic patří i další oborové weby iUHLI.cz a EnergyTV.cz. Nová televizní stanice iVodárenství TV má vysílat 24 hodin denně zpravodajsko-publicistické, zábavné, umělecké a vzdělávací formáty s informacemi o vodě, vodním hospodářství a oboru vodárenství a tématech souvisejících s vodou. Program plánuje nejprve spustit informační smyčku.

Vodárenská TV míří do DVB-T Patří majiteli regionální i-Vysočina TV

Terestrické televizní sítě dostupné v Plzni