Přinášíme další žebříček deseti nejoblíbenějších filmů a televizních pořadů, který podle zájmu svých uživatelů za měsíc březen sestavuje programová služba JustWatch.

Zdroj: JustWatch, foto v úvodu: HBO

V případě seriálů byl v březnu nejsledovanějším katastrofický snímek The Last of Us, na druhém místě se co do zájmu umístil výtečný The Mandalorien ze ságy Star Wars (prý se pracuje dokonce už na páté řadě…), a na třetí pozici vidíme už ukončenou fantasy z viktoriánské doby Carnival Row, která se v TOP 10 televizních pořadů (celkově vzato nejde pouze o seriály) drží už poměrně dlouho.

Jak se loni vedlo Netflixu a spol v ČR? JustWatch ukázal podíly SVOD služeb

Na filmovém TOP 10 v čele vidíme komediální snímek „Všechno, všude, najednou“, který tu je už od loňského podzimu, druhým je koprodukční černá komedie Trojúhelník smutku a „na bedně“ ještě skončil známý John Wick, přičemž jeho druhé a třetí pokračování rovněž vidíme v žebříčku.

JustWatch je mezinárodní průvodce světem streamování a služba si klade za cíl pomoci svým uživatelům najít pořady právě pro ně. Součástí měření je asi dvacítka nejrůznějších placených video služeb typu VoD, dále služby volně dostupné a také některé IPTV (internetové televize, resp. kombinované s videotékami). Z českých jde zřejmě jen o O2 TV.

JustWatch podle vlastních údajů využívá více než 20 milionům uživatelů měsíčně v 95zemích světa. V České republice pak má, podle prohlášení pro digirevue.cz, 80.000 až 100.000 uživatelů měsíčně.