Výsledkem akvizice je, že mateřskou společnost SPI International, nyní vlastní Canal+ a využito tak bylo předkupního práva na konečných 30 % akcií.

V titulku jsou sice pro lepší přiblížení čtenářům použita jména M7 Group a Skylink, ale obě společnosti patří do portfolia francouzské skupiny Canal+ o čemž jsme vás také před časem informovali. Právě tato firma nyní získala plnou kontrolu nad SPI a 12. dubna 2023 tudíž ze svých funkcí odstoupili Loni Farhi a Berk Uziyel, přičemž jejich role převzali Jeroen Bergman (obsah a rozvoj podnikání) a Erwan Luherne (obchodní integrace).

Canal+ Sport představil Premier League Nejambicióznější fotbalový projekt za poslední roky

Od svého založení se SPI International stala předním poskytovatelem zábavy jak v oblasti médií, tak u televizního vysílání a jak uvádí tisková zpráva, citujeme… „…zejména díky odhodlání, kreativitě a vedení svého týmu a zakladatelů Loniho Farhiho a Berka Uziyela“.

Generální ředitel společnosti M7 Group Hans Troelstra k tomu dodává: „Společnost SPI International má za sebou dlouhou historii poskytování špičkového obsahu divákům po celém světě a my bychom ji rádi posunuli do nové fáze jejího rozvoje. Erwan i Jeroen mají v oboru bohaté zkušenosti, takže pevně věřím, že společnosti SPI přinesou další úspěchy.“

FilmBox Live představuje především filmy a televizní kanály.

Jeroen Bergman, nyní člen představenstva M7 Group odpovědný za obsah a rozvoj podnikání, má dlouholeté zkušenosti v mediálním a telekomunikačním průmyslu, včetně 20 let strávených v Liberty Global, kde byl zodpovědný za veškeré programy a akvizice obsahu. Od roku 2019 pro SPI International řídil obchodní aktivity stanic Film1 a Filmbox v Nizozemsku.

Erwan Luherne, ředitel obchodní integrace Canal+ International, byl jmenován generálním ředitelem nové SPI International. Ve skupině Canal+ strávil více než 18 let na mnoha místech spojených s rozvojem mezinárodních aktivit, a to zejména v Africe a Asii. Svého času také působil jako generální ředitel Canal+ Myanmar a byl rovněž ředitelem obchodního rozvoje ve Vietnamu.