I tento měsíc přinášíme žebříček deseti nejoblíbenějších snímků (filmy plus tzv. televizní pořady, tedy seriály, zábavné pořady a další), který je vytvářen podle zájmu uživatelů programové služby JustWatch, kteří pocházejí z Česka. Zdroj: JustWatch

V čele filmového TOP 10 je na VoD dlouho očekávaný snímek „Avatar: The Way of Water“, který je zatím zřejmě k dispozici jen na Apple iTunes a Google Play. Na druhé pozici se umístila akční komedie natočená podle japonské knihy Maria Beetle od Kōtarō Isaka, Bullet Train, a třetí je už asi dobře známá sci-fi komedie „Všechno, všude, najednou“, která nijak moc nepadá už od loňského podzimu. Čtvrtou pozici zaujal klasický, a solidní, John Wick a na pátém je novinka – americko-britské drama Tetris.

Co frčí na JustWatch? Zejména The Last of Us a komedie Všechno, všude, najednou

U televizních pořadů, obecně vzato, vidíme na vrcholu parádního Mandaloria z Hvězdných válek, na druhém místě pak novou řadu dramatu Boj o moc skvěle vystihujícího vztahy jedné bohaté, ale jinak docela běžné rodiny a na třetím je komedie Beef u nás překládaná jako „Ve při“. Katastrofický snímek The Last of Us, jehož první řada byla nedávno završena klesl „bramborovou“ pozici a za vaši pozornost ještě stojí další řada skvělého Yellowstone a, pokud jako autor, fandíte čisté sci-fi, i nedávno zakončená třetí řada neméně výtečného seriálu Star Trek: Picard. A ta už bude nejspíše úplně poslední…

JustWatch je mezinárodní průvodce světem streamování a služba si klade za cíl pomoci svým uživatelům najít pořady právě pro ně. Součástí měření je asi dvacítka nejrůznějších placených video služeb typu VoD, dále služby volně dostupné a také některé IPTV (internetové televize, resp. kombinované s videotékami). Z českých jde zřejmě jen o O2 TV.

JustWatch podle vlastních údajů využívá více než 20 milionům uživatelů měsíčně v 95zemích světa. V České republice pak má, podle prohlášení pro digirevue.cz, 80.000 až 100.000 uživatelů měsíčně. Nezahrnuje ale data za některé důležité streamovací služby, jako je Voyo od TV Nova nebo iVysílání České televize.