Do nabídky bezplatně přijímaných televizních stanic se vrací přenosy závodů formule 1. Již o tomto víkendu je nabídne program Spektrum Home, který vysílá v celoplošném multiplexu 23.

Vysílací práva na velké ceny formule 1 pro český trh vlastní společnost AMC Networks, která je zároveň provozovatelem placených kabelových a satelitních kanálů Sport 1 a Sport 2, ale tako volně terestricky šířené televize Spektrum Home. Právě na ní se část přenosů formule 1 objeví, a to již o tomto víkendu. Na dnešní odborné konferenci Innovation Day 2023, kterou pořádaly České Radiokomunikace, to uvedla Irena Novotná ze společnosti AMC Networks. Podle jejích slov by se na Spektrum Home měly objevit přenosy ze čtyř následujících velkých cen formule 1, čímž si chce stanice zvýšit sledovanost a přiblížit se výsledkům z maďarského trhu, kde si drží celodenní podíl na dospělém publiku okolo 0,70 procentního bodu.

Jak naladit Spektrum Home? Program odstartoval v multiplexu 23

Spektrum Home vysílá v českém DVB-T2 od letošního března, kdy vstoupil do celoplošného multiplexu 23 provozovaného společností Czech Digital Group, dceřinou firmou Českých Radiokomunikací. Nabízí především pořady pro kutily, zahrádkáře, ale také o vaření a bydlení. Nově chce zařadit vedle přenosů formule 1 také vybrané filmy a seriály. Stanice, kterou provozuje společnost AMC Networks International, vysílá v Maďarsku, České republice a na Slovensku. Do letošního března šlo o placený kanál, který byl v nabídce poskytovatelů kabelové televize, IPTV a satelitní televize. Formuli 1 v minulosti v terestrice vysílaly celoplošné televize Prima a Nova.

Spektrum Home v DVB-T2 nejméně do roku 2028 Majitel CRA zveřejnil délku kontraktu

Úvodní foto: Wikimedia Commons / Wastrick