Devět terestrických televizních sítí bude možné brzy naladit v Praze. Ke čtyřem celoplošným multiplexům DVB-T2 a čtyřem regionálním sítím DVB-T/-T2 přibude další regionální síť. Individuální oprávnění pro využívání kanálu 36 získala společnost Progress Digital pro svoji Regionální síť 7.

Jde již o 18 lokalitu, z níž může Regionální síť 7 vysílat. V Praze využije vysílač City Tower na Pankráci, upozornil server MediaGuru.cz. Ze stejného vysílače šíří signál i sesterský multiplex 24 společnosti Digital Broadcasting. Regionální síť 7, která momentálně šíří pouze promo kanál svého operátora Televize přes anténu, může v Praze vysílat výkonem 9,12 kW ve vertikální polarizaci. Progress Digital tak dožene konkurenční výhodu Českých Radiokomunikací, jejichž Regionální síť 8 s podobným pokrytím sice nemá vlastní kmitočet v Praze, ale využívá sesterskou Regionální síť 12, jež vysílá ze žižkovského vysílače. Oba multiplexy šíří stejný obsah.

Další tři vysílače pro Regionální síť 7 Včetně páteřních Kozmic

Regionální síť 7 před přechodem na DVB-T2 plnila částečně roli veřejnoprávního multiplexu, když České televizi pronajímala většinu kapacity pro šíření jejích programů v DVB-T ve vysokém rozlišení obrazu (HD). Po dokončení přechodu na DVB-T2 tato síť ukončila provoz, protože přišla o většinu kmitočtů nacházejících se v pásmu 700 MHz, které se uvolňovalo pro potřeby mobilních operátorů. Později ale operátor nalezl a zkoordinoval nové kmitočty v pásmech 500 a 600 MHz a podobně jako České Radiokomunikace svoji regionální síť obnovil, byť zatím bez platících klientů. Momentálně může Regionální síť 7 pokrývat osm krajských měst včetně Prahy a dalších deset lokalit.

Vzniká třetí velká regionální síť DVB-T Vysílat může už v 16 lokalitách