Hned tři nové české streamovací platformy integrovaly do svého operačního systému Tizen chytré televizory Samsung. Přijímače od modelových řad 2018 po současnost umožňují stáhnout a používat aplikace Vodafone TV, KVIFF.TV a Garáž TV.

Vodafone TV je známá IPTV platforma s lineárním i nelineárním obsahem, která postupně nahradila kabelovou televizi UPC. Aplikace KVIFF.TV představuje streamovací službu, jejíž obsah určuje dramaturgický tým karlovarského mezinárodního filmového festivalu. A Garáž TV se zaměřuje na recenze a testování aut v České republice a na Slovensku. Všechny tři aplikace fungují na operačním systému Tizen 4.0 a vyšším. „Aplikace jsou k dispozici ke stažení v Samsung Store a lze je poté umístit na lištu s dalšími oblíbenými službami. Uživatelé tak mají pohodlný přístup k obsahu, který sledují nejraději,“ přiblížil Michal Forejt, ředitel divize spotřební elektroniky ve společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak.

Aplikace iPrima pro televizory Samsung Funguje od modelových řad 2018

Aplikace Vodafone TV nabízí kromě nepřeberného množství televizních kanálů hned několik chytrých funkcí, jako je sedmidenní zpětné zhlédnutí, 100 hodin osobního prostoru pro nahrávky s platností 90 dní nebo možnost poslat pořad, který právě sledujete, z mobilní aplikace do televize. Uživatelé ocení také videotéku s nabídkou více než dvou tisíc filmů a seriálů. Bohatou filmovou knihovnu přináší též KVIFF.TV. Její obsah určuje kromě dramaturgického týmu karlovarského filmového festivalu také distribuční společnost Aerofilms. Aplikace nabízí kurátorované videotéky i množství bonusových materiálů. Videotéka obsahuje stovky mimořádných filmů, naprostá většina titulů je součástí výhodného měsíčního či ročního předplatného.

Chytré televizory společnosti Samsung podporují všechny známé globální i lokální streamovací služby. Ze světových platforem mají vlastní aplikaci pro operační systém Tizen například služby Netflix, HBO Max, Disney+, Amazon Prime Video, Apple TV, Rakuten TV SkyShowtime a další. Z lokálních pak lze využívat například Voyo od televize Nova, iVysílání České televize či Prima+ od televize Prima.

iVysílání v aplikaci pro TV Samsung Živé vysílání i archiv pořadů lze sledovat online