Novinka v Ultra HD (4K) rozšiřuje osmičkovou řadu značky a doporučená maloobchodní cena je 199.990 Kč. Ti, kteří si objednají ještě během července, mohou navíc získat zvýhodněnou limitovanou nabídku.

V řadě Q80C se začíná na velikosti 127 cm (50″) a končí momentálně u 98palců, tedy zmiňovaných 249 cm. Obrazovku typu LCD (QLED) s plošným podsvícením obsluhuje obrazový procesor s umělou inteligencí (UI), který se stará i o zlepšení obrazu u dat s nízkým rozlišením, s barevným podáním pak vypomohla renomovaná společnost Pantone.

Nové trendy v televizorech pro rok 2023 Co nám ukázal Samsung Summit?

Obrazovka pracuje se 100Hz a televizor je kompatibilní s obsahem s vysokým dynamickým rozsahem HDR10, HLG, HDR10+ a také s HDR10+ Gaming.

Audio systém typu 2.2 s Dolby Atmos a firemním objektově orientovaným systémem OTS (Object Tracking Sound) si můžete vylepšit za pomoci kompatibilní zvukové lišty pracující taktéž s firemním systémem Q-Symphony. Celkový výkon zesilovače je 40 W (RMS), nechybí obvyklá podpora obousměrného Bluetooth Audio, takže televizor poslouží i jako vyspělý audio systém pro přehrávání z mobilu.

Zabudovány jsou zdvojené tunery, předpokládáme, že k mání bude i obvyklý režim PiP, tedy skutečný obraz v obraze, který má dnes Samsung v podstatě jako jediný. Bohaté vybavení vstupy zahrnuje i příjem externího signálu se 120Hz, a to na všech čtyřech rozhraních HDMI. Na oficiální stránce produktu se ještě hovoří například o Wi-Fi 5, což je trochu s podivem, Bluetooth je typu 5.2.

Samsung 98Q80C je proveden v energetické třídě F, typická spotřeba má být 185 W a roční spotřeba podle nového energetického štítku EU je 185 kWh/1000 hodin provozu, resp. v případě obsahu s HDR, 374 kWh/1000 hod. Vše obsluhuje firemní operační systém Tizen, oficiální seznam kompatibilních aplikací najdete v samostatném článku.