Středovlnné analogové vysílání Country rádia v pondělí dopoledne nahradilo test digitálního vysílání ve standardu DRM na AM vysílači České Budějovice. Jde o náhradu za vysílač Praha – Zbraslav, který bude letos na podzim demontovaný.

Start AM vysílání Country rádia z Českých Budějovic v pondělí potvrdil prostřednictvím svého profilu na sociální síti LinkedIN ředitel sekce regulace a právního oddělení Českých Radiokomunikací (CRA) Marcel Procházka. „Country rádio On Air. Po ukončení DRM testů (digitální vysílání na střední vlně) v Českých Budějovicích jsme dnes v 10 hod. ze stejného vysílače zahájili AM vysílání Country rádia na 954 kHz. Country vedle FM také vysílá na střední vlně 1 062 kHz ze Zbraslavi. Ač se to nezdá, Country má na AM stále vysokou poslechovost,“ uvedl Procházka. Souběžně s Českými Budějovicemi dočasně pokračuje i AM vysílání Country rádia ze Zbraslavi, ale jen do konce léta.

Liblice budou šířit Country rádio Nahradí Zbraslav, přibydou i Budějovice

„Na podzim vysílání Country rádia na Zbraslavi ukončíme z důvodu přípravných prací výstavby nového datového centra. Ve stejném období zahájíme vysílání Country rádia z vysílače Liblice, takže pokrytí signálem bude i s ohledem na vysílání v Českých Budějovicích zachováno. Pro vysílání Country využijeme v Liblicích stávající anténní systém, který se skládá ze dvou stožárů vysokých 355 m, což je nejvyšší stavba v České republice,“ dodal Marcel Procházka. Vedle Country rádia vysílají na analogové střední vlně ještě Rádio Dechovka a Český Impuls, které však využívají dvou vysílačů provozovaných majitelem Rádia Dechovka v Líbeznicích u Prahy a v Hradci Králové – Stěžerech.

Odtud se bude testovat DRM Reportáž z AM vysílače České Budějovice

Jak vypadá AM vysílač České Budějovice