Aplikaci prima+ jsme vyzkoušeli důkladně a důkladně jsme vás o ní také informovali. Nyní jsme se, po čase, zeptali na pár otázek, které nás při přehrávání trápí, jiné, jako například komplikovaně dělané třídění seriálových dílů jsme záměrně vypustili, protože taková aplikace prostě je, resp. takovou ji FTV Prima chce mít.

I přes některé níže uvedené odpovědi, jsou naše zkušenosti někdy trochu jiné, jindy zcela jiné. Na odkazu níže se například zmiňujeme o tom, že seriálové díly na sebe automaticky nenavazují (zkoušen starší seriál Černé vdov, Android), ale při… „Puštění nového seriálu Dobré zprávy se pak ukázalo, že tady už díly na mobilu navazují a vše se tedy chovalo obdobně, jako na webu.“ Naše zkoušení ovšem probíhalo za stejných podmínek a nikde jsme nic nepovolovali. Odpověď níže je tedy trochu zvláštní a jen ukazuje na skryté problémy zejména aplikace pro mobilní Android.

Jaká je nová Prima+? První dojem je rozhodně slušný

Na naše otázky odpovídají Josef Beneš, ředitel VOD skupiny Prima a Nguyen Hung, ředitel vývoje on-line technologie skupiny Prima.

Prima+ jako služba využívá adresy iprima.cz. Nechtělo by tu schizofrenii nějak odstranit a vše sjednotit? Poznámka TW: jak nám bylo dříve řečeno… „Kvůli SEO zůstává naší primární doménou iPrima.cz a primaplus.cz je tam přesměrována.“

Postupně na sjednocení značky pracujeme, ale jedná se o komplexní řešení, které chvíli trvá.

Kdy zavedete automatické pokračování po přehrání seriálového dílu, které je dnes naprosto standardní?

Automatické přehrávání pořadů je možné. Uživatel si ho musí aktivovat v rámci sekce Můj účet a nastavení.

Prima+ na mobilu s Androidem Aplikace sice sledovatelná, někdy ale hodně špatná

Proč se nevypisují seriálové díly najednou, ale je nutné (většinou/často), po pár dílech, odklepávat volbu „Více epizod“ (nazývat je česky by také neškodilo…)? Navozuje to dojem, že vám jde o přístupy, nikoli o sledovanost vaší IPTV/VoD.

Je dobré mít na paměti, že mezi naše vlajkové a nejsledovanější pořady patří dlouhoběžné seriály (např. Zoo a Slunečná), které běží dvakrát týdně, a mají tak celkově stovky dílů. Současné řešení nám tedy přijde uživatelsky přehledné a komfortní.

A teď k aplikacím HbbTV v televizoru. Zde při přehrávání aktuálně vysílaného živého pořadu od začátku (viz příslušná volba) nejde přetáčet (rozumějte ani mimo reklamní blok). Proč, když by se tu vyhledání patřičné pasáže hodně hodilo?

Příjmy z reklam jsou pro nás jakožto komerční televizi zcela zásadní. Jde o náš hlavní zdroj financování výroby seriálů a pořadů. Jen díky nim mohou diváci sledovat své oblíbené pořady natočené v kvalitě, na kterou jsou zvyklí.

Poznámka autora: I v této souvislosti je několik věcí zajímavých. Především to, že v aplikacích IPTV jde mimo reklamní bloky bez problémů přetáčet, takže si můžete najít část, která vás ve vysílání zajímá.