Další žebříček deseti nejoblíbenějších snímků, který je pravidelně vytvářen podle zájmu českých uživatelů mezinárodní programové služby JustWatch je tady. Jak vidíte níže, jde o filmy a nejrůznější televizní pořady, včetně klasických seriálů. Tady se reflektuje rozložení nabídky na nejrůznějších videotékách a řadě z nich „seriály“ jako položka chybí. Snímky a data: JustWatch

V červenci ze žebříčku zmizel „Avatar: The Way of Water“ a neobjevil se ani v srpnu a ani v září. Stálou hvězdou je pak „Spider-Man: Napříč paralelními světy“ a „Super Mario Bros. ve filmu“, které ani v tomto TOP 10 nechybějí, dále je tu – opět – slušný „John Wick: Kapitola 4“ a také fantasy „Dungeons and Dragons: Čest zlodějů“, což je spíše jen spektákl. A jednička? Ta je jasná už z titulku, dvojkou je snímek „Nic ve zlým“ na Wikipedii označený jako „americká sexuální komedie z roku 2023“ (víme, co si Američané představují pod sexem v pořadech) a na bedně se ještě umístil Elementál, což (nejspíše) bude animovaný snímek česky nazvaný „Mezi živly“. Tohle JustWatch více neupřesňuje a zřejmě se drží názvů převzatých od videoslužeb i když pokud se v tomto případě podíváte na Disney+, uvidíte skutečně „Mezi živly“. À propos někdo by mohl této streamovací službě říci, že v Česku se tzv. Halloween moc neprožívá a když už, tak se mu mezi normálními lidmi (u nás naštěstí stále ještě většina) říká jinak! Ale oni se streamovací služby moc s obsahem hlavu nelámou, viz typicky jejich „kategorie“ typu „16+“. Tohle ale bohužel nezajímá ani Ministerstvo kultury…

Redakce doporučuje na srpnové večery Tipy na filmy a seriály ze streamovacích služeb

U televizních pořadů, jako takových, jak bylo naznačeno, „seriály“ bohužel některé videotéky nemají, je jedničkou zmiňovaná fantasy Ahsoka patřící do světa Star Wars. Na druhém místě najdete příběh mladého piráta „One Piece“ a třetí je komediální „The Bear“ (Medvěd), který najdete na Disney+ a který – kupodivu – stále postrádá český dabing. Nákladná ryzí fantasy Kolo času je pátá (ta má dabing docela slušný) a na čtvrté pozici se ocitl – bez vysvětlení od JustWatch – další „One Piece“ a tady zřejmě půjde o předchozí řadu seriálu.

JustWatch je mezinárodní průvodce světem streamování a služba si klade za cíl pomoci svým uživatelům najít pořady právě pro ně. Součástí měření je asi dvacítka nejrůznějších placených video služeb typu VoD, dále služby volně dostupné a také některé IPTV (internetové televize, resp. kombinované s videotékami). Z českých jde zřejmě jen o O2 TV a chybí zejména Voyo, což situaci zkresluje.

JustWatch podle vlastních údajů využívá více než 20 milionům uživatelů měsíčně v 95zemích světa. V České republice pak má, podle prohlášení pro digirevue.cz, 80.000 až 100.000 uživatelů měsíčně.