Nejnovější zvuková lišta americké značky má nabídnout Dolby Atmos s odrazem od stropu, automatickou kalibraci pro danou místnost a také UI/AI zaměřenou na lepší dialogy. Jsme na vrcholu nabídky značky proslulé miniaturními reproduktory i reprosystémy.

Smart Ultra Soundbar představuje audio systém typu 5.1.2, který využívá sedmi reproduktorů (podle tiskové zprávy) a vestavěného subwooferu. Rozšířit ho můžete ale i o externí bezdrátový Bose Bass Module 500 nebo Bose Bass Module 700. Přidat ještě můžete zadní efektové repro Bose Surround Speakers či Surround Speakers 700, čímž byste získali systém pro skutečný prostorový zvuk.

ČTĚTE TAKÉ:

Osazení reprosystému Bose Smart Ultra Soundbar typu 5.1.2 má být následující: „5“ znamená pětici reproduktorů, tedy dva přední, středový a dva „zadní“, které jsou vestavěny do boků zvukové lišty. Jednička představuje subwoofer, tedy basový kanál a „dvojka“ zahrnuje kanály, repro, pro Dolby Atmos mířící ke stropu.

Připojení k televizoru zvukové liště zajišťuje rozhraní HDMI (eARC) nebo digitální optický audio vstup. Připojit se můžete i přes Bluetooth, možné je také přímo napojení na internet přes Wi-Fi nebo RJ-45 (Ethernet LAN).

Kompatibilita je ohlášena s Apple AirPlay 2, Spotify Connect a Google Chromecast. Díky aplikaci Bose Music pak prý můžete jednak upravovat kompletní parametry, jednak spouštět kalibraci nebo zvukovou lištu spárovat s bezdrátovými sluchátky Bose. V tomto okamžiku by mělo jít využívat obě audio zařízení současně a nezávisle a připomeňme si, že takto většina televizorů (u těch nových drtivá…) nefunguje.