Máme pro vás pravidelný žebříček nejoblíbenějších snímků, který je vytvářen podle zájmu českých uživatelů mezinárodní programové služby JustWatch. Je rozdělen na filmy a tzv. TV shows, což jsou jednak klasické seriály a jednak další opakující se pořady, včetně třeba kuchařských. V některých videotékách totiž „seriály“ jako položka chybí a na JustWatch jako takovém bohužel chybí i české Voyo, takže výsledky jsou poněkud zkreslené. Snímky a data: JustWatch

Barbie v listopadu klesla na čtvrtou pozici a první místo filmového žebříčku zaujal „atomový“ Oppenheimer. Na druhé pozici se umístil příběh nájemného vraha Zabiják, třetí jsou Přízraky v Benátkách, což má být volná adaptace založená na románu Agathy Christie z roku 1969. V žebříčku se stále drží stálice jménem „Super Mario Bros. ve filmu“ a také „Spider-Man: Napříč paralelními světy“. Naopak zmizela například spektáklová fantasy „Dungeons and Dragons: Čest zlodějů“.

Říjnové hity na streamu? Barbie drží pozici, nastupuje komiksový Gen V

U opakujících se televizních pořadů, resp. u seriálů, je jedničkou skvělý Loki, což je sice původem komiks, ale seriál hraničí dokonce až se sci-fi. Dvojkou „Jsou světla, která nevidíme“, což je minisérie z druhé světové války, trojkou pak Generace V.

Z žebříčku zcela odešla výborná Ahsoka a například také příběh mladého piráta „One Piece“. Naopak se v něm, už dlouho, drží animák Rick a Morty.

JustWatch je mezinárodní průvodce světem streamování a služba si klade za cíl pomoci svým uživatelům najít pořady právě pro ně. Součástí měření je asi dvacítka nejrůznějších placených video služeb typu VoD, dále služby volně dostupné a také některé IPTV (internetové televize, resp. kombinované s videotékami). Z českých jde zřejmě jen o O2 TV a chybí zejména Voyo.

JustWatch podle vlastních údajů využívá více než 20 milionům uživatelů měsíčně v 95zemích světa. V České republice pak má, podle prohlášení pro digirevue.cz, 80.000 až 100.000 uživatelů měsíčně.