Novinky jdou zařadit do třech oblastí: jednak jsou určené pro automobily, jednak jde o klasické televizory a vylepšení se dočkala i skupina výrobků souhrnně označovaná jako Laser TV. I ty se u nás prodávají a jde o projekční televizory s laserovým zdrojem světla.

Automobilové displeje jsou označeny jako „AR Heads-Up Display“ (HUD, více dále), AR značí, že využívají rozšířenou realitu. V praxi má jít o integraci, citujeme „…holografické technologie s třípaprskovou laserovou projekcí TriChroma…“, která přeměňuje čelní sklo vozidla na informační centrum. Hisense svou technologii TriChroma (obraz vytvářejí tři lasery, každý pro jednu barvu modelu RGB), stejně jako zvuk vycházející „z obrazovky“, plátna, oznámil už v roce 2021 (viz naše zpráva) a částečně nabízel i u nás.

Hisense oznámil novinky pro letošní rok. Jde především o TriChroma Laser TV a zvuk přímo z plátna

„Jiné televizory“

Uvedena má být nová verze, tzv. Sonic TV, nebo také „laserové TV“, pracující tentokráte s rozlišením Ultra HD (8K). Projekční plocha (3,4 m2) je opět ozvučena (od toho ono „Sonic“) a výrobce ohlásil, že se o zvuk „v plátně“ stará „více než 100.000 speciálních zvukových jednotek“.

Vedle toho je tu tzv. rolovací „laserová TV“ se zakřivenou vysunovací plochou, dále „laserová TV“ typu Ultra Slim, která prý nabídne rozlišení Ultra HD (4K) v kompaktnější podobě. Udáno bylo zmenšení o 70 % s půdorysem přibližně o velikosti běžného notebooku s úhlopříčkou 14 palců při hmotnosti 7,5 kg.

A pak tu máme Hisense XR-V4 (VR) využívající soubor tzv. plochých čoček. Toto zařízení je určeno pro průmysl, včetně medicíny. XR-M3 s rozšířenou realitou (AR) míří do cestovního ruchu, kultury a vzdělávání.

Hisense C1Pro je projektor ve 4K, třemi lasery (TriChroma), světelným tokem 2.300 lumenů a pokrytím 110 % barevného gamutu podle BT.2020. Kontrast 1.700:1, obnovovací frekvence 120 Hz (rozlišení 2K) a s pomocí dvou projektorů se dá vytvořit obraz s filmovým poměrem stran 21:9. Ozvučení JBL.

Hisense Canvas TV s rámečky na CES 2024. Že by něco à la Samsung? Foto a foto v úvodu: Hisense

Televizory, aneb klasika, včetně vlajkové ULED UX

Canvas TV – jiný přístup ke klasickému televizoru. Přizpůsobitelné rámy s dřevěnou povrchovou úpravou a nástěnný držák s minimální mezerou (výrobce hovoří o nulové).

Hisense 75UX: 191 cm, hloubka asi 14 mm, podsvícení Mini LED s 5.000 nezávisle regulovanými zónami a řízením světla přicházejícího z okolí; škoda, že tu není spíše matná obrazovka…. Audio systém typu 2.2.2, tedy se vzhůru vyzařujícími repro.

Hisense 98UX: 249 cm, podsvícení Mini LED (co je to), 10.000 zón, jas 3.000 cd/m2, vestavěný audio systém 3.1.2. Plus Dolby Atmos FlexConnect s možností dodatečných bezdrátových reproduktorů spolupracujících se zvukovým systémem televizoru.

Hisense 110UX: 279 cm úhlopříčky, s oceněním CES Honoree (nikoli Innovation Award) má opět podsvícení Mini LED, jako celá řada, ale samostatných zón v nichž ho můžete regulovat je 40.000 (!!!) a jas dosahuje 10.000 cd/m2! Pokrytí barevné palety BT.2020 je plných 95 %, což je při dané velikosti taktéž úctyhodné.