Dva nové placené sportovní kanály Nova Sport 5 a Nova Sport 6 dnes spouští skupina Nova. Zatímco „pětka“ se zaměří na Formuli 1, „šestka“ se bude věnovat MotoGP, fotbalu a také bojovým sportům UFC.

Dosah obou nových stanic bude od začátku poměrně omezený. Skupina Nova si určila docela vysoké distribuční poplatky, na které přistoupili jen největší poskytovatelé placených televizních služeb. Novu Sport 5 i Novu Sport 6 tak bude možné sledovat v IPTV službě O2 TV, která patří stejně jako majitel Novy investiční skupině PPF, a to počínaje základním tarifem Bronzová za 399 korun měsíčně. Oba kanály zařadí i další IPTV a satelitní operátor Telly, který za ně skupině Nova přenechal i vysílací práva na bojové galavečery UFC pro český a slovenský trh. Nova Sport 5 bude u Telly v balíčcích Sport, Střední a Velký, které vyjdou na 300, 450 (nyní v akci na 225) a 650 (nyní v akci na 325) korun měsíčně.

Nova chystá z formule 1 totální show Startuje 29. února na Nova Sport 5

Novu Sport 6 nabízí Telly pouze v balíčcích Sport a Velký za 300, resp. 650 (nyní v akci za 325) korun měsíčně. Největší tuzemská satelitní služba Skylink nabízí pouze kanál Nova Sport 5 se závody Formule 1, který je dostupný od balíčku Kombi+ za 399 korun měsíčně (resp. za 299 korun měsíčně pro nové předplatitele na první tři měsíce). Na streamovací službě Voyo se Nova Sport 5 a Nova Sport 6 v Česku neobjeví, dostupné ale budou na Slovensku, kde majiteli Novy nepatří žádná placená televizní služba. Zařazeny však mají být jen dočasně a provozovatel si vymínil, že o jejich vyřazení uživatele informuje nejméně 30 dní předem.

Voyo na Slovensku nebude kvůli zařazení Novy Sport 5 a Novy Sport 6 zdražovat, jeho měsíční předplatné zůstane na úrovni 5,99 euro. České diváky tedy nejlevněji vyjde kompletní nabídka kanálů Novy Sport (a to všech šesti stanic najednou) v balíčku Sport u Telly, který si za ni účtuje 300 korun měsíčně.

Pohled za scénu přenosů Formule 1 Exkluzivně o výrobě signálů pro Nova Sport 5