První globální streamovací služba na českém trhu oznámila zavedení levnějšího tarifu s reklamou. Překvapivě ale nejde o Netflix, HBO Max nebo Disney+, nýbrž SkyShowtime. Zároveň zdraží předplatné bez reklamy.

Dosud zájemci zaplatili za měsíční sledování SkyShowtime částku 179 korun, od 23. dubna bude tento základní tarif přejmenován na Standard Plus a zdraží na 219 korun měsíčně. Nově pak vznikne tarif Standard s reklamou za 159 korun měsíčně, tedy o 20 korun levnější než nyní, ale uživatelé budou muset strávit reklamy. Změny se dotknou všech více než 20 trhů v Evropě, kde služba působí. Kromě Česka a Slovenska jde o Albánii, Andorru, Bosnu a Hercegovinu, Bulharsko, Černou Horu, Chorvatsko, Dánsko, Finsko, Kosovo, Maďarsko, Nizozemsko, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rumunsko, Severní Makedonii, Srbsko, Španělsko a Švédsko. Na českém trhu působí od 14. února loňského roku.

Vyplatí se SkyShowtime? Porovnali jsme ho s dalšími streamovacími službami

„V SkyShowtime jsme byli vždycky odhodláni nabízet skvělou zábavu za skvělou cenu… Náš plánovaný tarif Standard s reklamami nabízí stejnou senzační zábavu jako Standard Plus za atraktivní cenu. Jsme nadšeni, že můžeme uživatelům na všech našich trzích přinést větší výběr a skvělé ceny,“ nechal se slyšet generální ředitel SkyShowtime Monthy Sarhan. V rámci SkyShowtime je dostupná produkce amerických filmových studií Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, Showtime, Sky Studios a Peacock. Služba také ještě před svým startem nakoupila originální středoevropské seriály od HBO Max.

„Mezi nadcházející hollywoodské trháky, které se objeví na SkyShowtime, patří Asteroid City od Wese Andersona, Mission: Impossible – Dead Reckoning, Zlatým glóbem oceněný Oppenheimer, PAW Patrol: The Mighty Movie a Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem,“ informoval server BroadbandTVnews.com. Služba také investuje do výroby lokálních seriálů v Dánsku, Finsku, Nizozemsku, Norsku, Polsku, Španělsku, Švédsku a Rumunsku.

SkyShowtime v Česku za 89 Kč měsíčně Přichází do těžké konkurence