Novinka za 1.299 € má zajímavou koncepci s rukojetí, automatické nastavení obrazovky a hlavně operační systém LG, který známe z televizorů. Instalace, resp. přenesení na nové místo by mělo být velmi operativní díky automatické úpravě obrazu.

Na úvod je dobré zdůraznit, že přenosný projektor míří na stejnou skupinu diváků, jako Samsung Freestyle, je taktéž bez akumulátoru (pracuje na 230 V) a jak je vidět ze snímků, lze ho také snadno přenést. Na rozdíl od Samsungu má však LG zabudován laserový zdroj světla typu RGB a zvládá režim FilmMaker Mode.

Jaký je Samsung The Freestyle? Mobilní projektor hodně překvapil

Objektiv je fixní s automatickým ostřením, zdrojem světla jsou laserové paprsky v systému RGB, které tudíž poskytují samostatný zdroj světla pro červenou, zelenou a modrou barvu. Světelný výkon je udán na 500 ANSI lumenů, úhlopříčky obrazu jdou od 50″ (127 cm) do 120″ (305 cm), přičemž úhlopříčku 100″, tedy 254 cm, vytvoříte ze vzdálenosti 2,66 m. Zabudovaný audio systém dává 3 W (mono) a ohlášena byla i kompatibilita s Dolby Atmos.

LG CineBeam Q má automatickou úpravu obrazu, která se má týkat zejména vyrovnání stran a lichoběžníkové korekce. Výrobce však udává, že nemusí správně fungovat při vzdálenosti od projekčního plátna větší než 2 metry nebo když je úhel objektivu vyšší než 25 stupňů.

Zabudovaný LG webOS 6.0 dovoluje využívat aplikace běžné u televizorů (více v samostatném článku na Televizním webu), z rozhraní je zabudováno HDMI (ARC), USB-C, Wi-Fi (bez udání verze) a Bluetooth 5.0. Výrobce rovněž hovoří o snadném sdílení obrazovky z mobilu přes systémy AirPlay a Wi-Fi Miracast.

Maximální spotřeba má být 65 W (v pohotovosti 0,5 W), hlučnost max. 29 dB, rozměry 80 x 135 x 135 mm (švh) a hmotnost 1,5 kg. K dispozici má být celá řada jazyků menu, včetně češtiny.