S novými volně šířenými televizními stanicemi v terestrické nabídce se doslova roztrhl pytel. Pouhý měsíc po Sporty TV odstartuje rovněž v celoplošném multiplexu 23 očekává filmová a seriálová stanice Warner TV.

Česko bude teprve druhým evropským trhem po Itálii, kde bude Warner TV dostupná v terestrickém vysílání zdarma. „Od dubna si čeští diváci budou moci vychutnat širokou nabídku obsahu, včetně filmů a seriálů, na Warner TV. Jsme blízko spuštění našeho prvního volně vysílaného kanálu na trhu a všem divákům přineseme do vysílání velkou knihovnu obsahu, od klasických filmů až po populární seriály,“ sdělil Václav Paleček, ředitel distribuce a obchodního rozvoje společnosti Warner Bros. Discovery v České republice a na Slovensku. Pro Warner Bros Discovery je to také premiéra, protože dosud tato společnost na českém trhu provozovala výhradně placené kanály. Celkem jde o 18 stanic různých žánrů.

Warner TV se chystá do Česka Už tu vysílala pod značkami TNT a TCM

Přes kabel, satelit a IPTV společnost nabízí stanice Discovery, Eurosport 1, Eurosport 2, Eurosport 4K, HGTV, TLC, Travel Channel, Investigation Discovery, Cartoon Network, Cartoonito, CNN, Food Network, Animal Planet, HBO & HBO 2 & HBO 3, Cinemax & Cinemax 2. Kromě toho je také provozovatelem streamovací služby HBO Max, kterou letos na jaře čeká přejmenování na Max, doplnění o živé sportovní streamy a také zavedení levnějších tarifů s reklamou. Warner TV oproti tomu bude fungovat jako volně šířená stanice, která se bude spoléhat na prodej reklamních časů. V multiplexu 23 zaplní programovou pozici Test-4, kterou CRA předpřipravily, aby diváci nemuseli kvůli nové stanici spouštět automatické ladění programů.

Podle informací Televizního webu připravuje Warner Bros Discovery ke startu Warner TV a změně HBO Max na Max tiskovou konferenci, která by se měla uskutečnit 26. března v Praze.

Warner TV bude zdarma jenom v Česku Míří do DVB-T2 i na satelit