Týden před plánovaným startem představí nový kanál Warner TV svoje programové schéma a podrobnosti k vysílání v České republice, kde bude dostupný zdarma v celoplošném pozemním multiplexu 23. Tiskovou konferenci svolává na 26. března do Prahy.

Warner TV bude prvním volně šířeným televizním kanálem společnosti Warner Bros. Discovery na českém trhu. Dosud zde firma provozovala pouze placené stanice, například Eurosport, Disney Channel, HBO nebo Discovery. Patří jí také streamovací služba HBO Max, kterou letos na jaře čeká přejmenování na Max a rozšíření programové nabídky. Warner TV půjde ale cestou klasické televizní stanice, která má hlavní výnosy z prodeje reklamních časů. Proto také vstoupí do elektronického měření sledovanosti pomocí peoplemetrů a při prodeji reklamních časů se nechá zastupovat agenturou Atmedia. Stane se tak již pětadvacátou stanicí zastupovanou Atmedií, která nechá měřit svou sledovanost.

Agentura bude Warner TV nabízet v balíčcích atmax, atadults nebo atchoice. „S televizní skupinou Warner Bros. Discovery spolupracujeme již od roku 2020, kdy jsme na českém trhu začali obchodně zastupovat placené tematické kanály Discovery Channel, Eurosport 1 a TLC. Rozšířením portfolia o Warner TV posouváme naši spolupráci na zcela novou úroveň,“ říká Michaela Suráková, Managing Director společnosti Atmedia. „Warner TV má potenciál oslovit velké množství televizních diváků. Věřím, že atraktivní tituly, které plánuje nasadit do svého vysílání hned od začátku dubna, zaujmou především mladší diváky. Z bohaté nabídky si ovšem vyberou diváci všech věkových kategorií,“ dodává.

Warner TV míří do sítě 23 Nová televize odstartuje 2. dubna

Atmedia si věří na pokoření podílu 7 %

Programové schéma stanice zveřejní na avizované tiskové konferenci 26. března, na které vystoupí generální ředitel Warner Bros. Discovery pro střední Evropu a Blízký Východ Jamie Cooke a ředitel distribuce a obchodního rozvoje společnosti Warner Bros. Discovery v České republice a na Slovensku Václav Paleček. „Od dubna si čeští diváci budou moci vychutnat širokou nabídku obsahu, včetně filmů a seriálů, na Warner TV. Jsme blízko spuštění našeho prvního volně vysílaného kanálu na trhu a všem divákům přineseme do vysílání velkou knihovnu obsahu, od klasických filmů až po populární seriály,“ slibuje Paleček. Podobným způsobem je Warner TV šířená i v Itálii, kde nabízí starší tituly z knihovny Warner Bros. Discovery.

Pro Atmedii půjde o šestou volně šířenou televizní stanici, kterou firma zastupuje při prodeji reklamních formátů, a devátou filmovou. „Jestliže jsme se v loňském roce přiblížili k 6 % hranici podílu na sledovanosti, v letošním roce si s novou televizní stanicí Warner TV věříme na dosažení 7 %,“ věří Michaela Suráková.

Warner TV se chystá do Česka Už tu vysílala pod značkami TNT a TCM