Rok po sesterské TV Rebel opustila satelitní vysílání také TV Relax, zábavný televizní kanál ze skupiny Pohoda, do které patří i ostravská rádia Čas a Čas Rock či provozovatel celoplošného televizního multiplexu 24.

Televize, která se specializuje na oblíbené telenovely a zábavné pořady, po odchodu ze satelitu zůstává primárně v terestrickém vysílání, pro které využívá sesterský celoplošný multiplex 24. Kromě DVB-T2 je pak TV Relax dostupná také v nabídkách vybraných operátorů IPTV a kabelové televize. Jejich počet by měl podle provozovatele stanice přibývat. „Rozhodnutí opustit satelit ovlivnila skutečnost, že většina diváků dává místo sledování přes satelit přednost jiným platformám. Stále více lidí využívá například již zmíněných atraktivních nabídek internetových IPTV poskytovatelů,“ upozornila mediální skupina Pohoda.

Rádio Dálnice končí na FM Plánuje podcasty a možná DAB+

„Doba se mění a s ní i způsoby, jakými televizi diváci sledují a my se této situaci musíme přizpůsobit a posilovat tam, kde vidíme největší potenciál. Jako bonus pak pro diváky v letošním roce připravujeme akvizici nových seriálů, o které si sami říkají především prostřednictvím našich profilů na sociálních sítích,“ sdělil šéfdramaturg TV Relax Jakub Pohl. Program vysílá už dvanáctým rokem, startoval v červenci 2012 pod názvem TV Pohoda a o rok později se přejmenoval na TV Relax. Zaměřuje se na kultovní zahraniční seriály známé z dřívějšího vysílání televizí Nova a Prima, jako je Doktor z hor, Wolffův revír, Námořní hlídka, telenovely Yago, Syn džungle, Kassandra či zábavný pořad Zvěřinec.

„Od počátku jsme chtěli televizi Relax poskytnout co největšímu počtu diváků, proto součástí její distribuce bylo také satelitní vysílání. V posledních letech však sledujeme, že stále větší část diváků dává před satelitem přednost bezplatnému pozemnímu DVB-T2 vysílání a IPTV distribuci. Navíc pozemní vysílání, které je zdarma v multiplexu 24, pokrývá téměř 98 procent populace České republiky,“ vysvětlil generální ředitel Mediální skupiny Pohoda, pod kterou TV Relax patří, Roman Jeřábek.

Televize Relax slaví páté narozeniny. Přichystala novou grafiku i nesmrtelnou Esmeraldu