Novou řadu rackových skříní, tedy skříní určených pro umístění serverů, které vnějším designem připomínají klasický kancelářský nábytek z různých druhů dřeva a dalšího materiálu, začala nabízet distribuční společnost EET Group.

Firma, která se specializuje na výrobu, prodej a přeprodej profesionálních IT řešení pro B2B klienty, připravila celou škálu skříní s možností konfigurací a výběrem z osmi druhů dřeva a dalších povrchů jako je americký ořech, matný bambus, cedr, javor, kamenný obklad hnědý, tmavě modrá patina, černý a bílý vzor. Skříně jsou vhodné do kanceláří, které nemají samostatné místnosti pro serverovny a potřebují racky se servery ukrýt do kamuflovaného nábytku.

„Nové rackové skříně jsou k dispozici v pěti různých velikostech a působí i protihlukově, tudíž mohou být umístěny v kanceláři, kde se běžně pracuje. Zvuk z vnitřku skříní je totiž snížen na 50 dB pro tiché prostředí,“ přiblížil Jan Bartoš, Managing Director EET Group pro Českou republiku. Chladicí systém totiž tvoří modul s třemi až devíti ventilátory s extrémně nízkou hlučností a rovněž kompozitní dřevěná struktura s akustickou vnitřní vložkou udržuje hlasitost hardwaru na nízké úrovni. Skříně jsou na spodku opatřeny čtyřmi kolečky, které umožňují jejich přemisťování a otáčení o 360 stupňů.

Unikátní konfigurátor racků pro datová centra Pro české firmy ho spustil EET Group

Skříně určené pro servery navenek vypadají jako obyčejný kancelářský nábytek (Foto: EET Group)

Pět standardních velikostí a možnost jejich úpravy na klíč

Kabely a další příslušenství jsou ve skříních umístěny vepředu vpravo a vlevo, kabelový výstup pak dole pro vstup i výstup. Zadní a boční panely skříně je možné otevřít kvůli instalaci a údržbě zařízení. Zamykání skříní je řešeno buď klasickým zámkem na klíč nebo kombinovanou možností. Skříně jsou standardně dodávány ve velikostech: 12U (73,4 x 75 x 60 cm s třemi ventilátory), 17U (95,7 x 75 x 100 cm s třemi ventilátory), 26U (135,7 x 75 x 100 cm s šesti ventilátory), 36U (180,1 x 75 x 100 cm s devíti ventilátory) a 42U (206,8 x 75 x 100 cm s devíti ventilátory).

„Kromě těchto velikostí lze na přání zákazníka vytvořit skříně dalších velikostí, pokud to bude potřeba,“ dodává Jan Bartoš. Zvukově izolované servery tak je možné umístit opravdu kdekoli, aniž by vzbuzovaly pozornost svojí vizáží nebo hlukem. Speciální rackové skříně určené do kancelářských interiérů vyrábí společnost Lanview, která je součástí skupiny EET Group a patří mezi prémiové značky této skupiny.

Displeje od Leyardu nově přes EET Group Firma vybavila studia O2 TV Sport či Markízy

Štítky