Další globální streamovací služba přijde na český trh již za několik dní. Podle oficiálního vyjádření by se tak mělo stát na den svatého Valentýna 14. února.

Nabídku placených streamovacích služeb v České republice rozšíří další globální hráč, který hodlá konkurovat zavedeným značkám. O přízeň diváků se bude od 14. února ucházet SkyShowtime, které nabídne produkci hned několika velkých amerických studií a televizních skupin: Universal, DreamWorks, Sky, Peacock, Nickelodeon, Showtime, Paramount+ a Paramount Pictures. „Nová evropská streamovací služba bude dostupná od 14. února v Česku, na Slovensku, v Albánii, Maďarsku, Kosovu, Severní Makedonii, Polsku a Rumunsku,“ sdělila mediální zástupkyně provozovatele služby Maria Fimushkina z PR agentury Rubikon. Měsíční poplatek za SkyShowtime bude 179 korun.

Ve střední a východní Evropě se SkyShowtime pohybuje už od sklonku loňského roku, kdy odstartovala na prvních šesti trzích: Bosně a Hercegovině, Bulharsku, Chorvatsku, Černé Hoře, Srbsku a Slovinsku. Únorovou expanzí rozšíří svůj záběr na 20 zemí po celém světě. Kromě řady akvizic se SkyShowtime chystá také nabízet lokální originální programy, dokumenty a speciály ze svých trhů. Společnost nedávno oznámila dohodu o získání 21 místních seriálů od HBO Max v Evropě, včetně nových seriálů, které budou mít premiéru v roce 2023 pod označením SkyShowtime Originals. Souvisí to s dřívějším oznámením HBO o ukončení lokální produkce v regionu střední a východní Evropy.

Co čekat od SkyShowtime v Česku? Připravte se na jarní streamovací novinku

Některé české seriály bude mít exkluzivně

„SkyShowtime, která nabízí tisíce hodin kvalitní zábavy pro celou rodinu, je domovem nových filmových trháků, jež budou na platformě dostupné po jejich uvedení v kinech a pro sledování doma. Od spuštění služby bude mít místní publikum přístup k těmto titulům: Ambulance, Downton Abbey: A New Era, Jerry and Marge Go Large, Jurassic World Dominion, Ray Donovan: The Movie, Redeeming Love, The Bad Guys, The Hanging Sun, The Northman and Top Gun: Maverick,“ uvedl provozovatel služby. Mezi dalšími tituly dostupné ve videotéce SkyShowtime budou i 1883, 1923, A Friend Of the Family, All The Sins, American Gigolo, Funny Woman, Halo, Law & Order (řada 21), Let The Right One In, Mayor of Kingstown (řada 1 a 2), Pitch Perfect: Bumper In Berlin, Star Trek: Strange New Worlds, Souls, Super Pumped: The Battle For Uber, The Best Man: The Final Chapters, The Calling, The Fear Index, The First Lady, The Midwich Cuckoos, The Offer, The Rising, Tulsa King, Vampire Academy a Yellowstone.

„Mezi velkými filmovými a seriálovými novinkami, které SkyShowtime uvede v nadcházejících měsících, jsou i tyto nejočekávanější tituly: A Town Called Malice, Belfast, Drift – Partners In Crime (řada 1A), Lioness, Nope, Minions: The Rise of Gru, Rabbit Hole, Smile, The Black Phone and The Great Game,“ přiblížil SkyShowtime v oficiální tiskové zprávě. Pro diváky ve střední a východní Evropě služba letos nabídne původní český seriál Vítěz a polský seriál Warszawianka. „Další populární titul z místní produkce, který na platformu přichází, je maďarský seriál The Informant. Od března bude navíc pro předplatitele k dispozici sedm známých místních titulů, včetně: Spolu a hladoví (Česko), Hackerville (Rumunsko), One True Singer (Rumunsko), Ruxx (Rumunsko), Tuff Money (Rumunsko), Bez vědomí (Česko), Success (Chorvatsko),“ dodal SkyShowtime s tím, že tyto tituly bude mít v nabídce exkluzivně.

HBO Max překvapivě prodává obsah konkurenci Sky Showtime a Warner Bros. Discovery oznámily významnou akvizici

V kterých chytrých televizorech půjde SkyShowtime?

„Spuštění SkyShowtime na osmi nových trzích je opravdu neuvěřitelným počinem, jak zahájit rok. Toto je naše dosud největší uvedení na trh a jsem nesmírně nadšený, že můžeme navázat na pokračující úspěch služby, která již byla spuštěna ve Skandinávii, Nizozemsku, Portugalsku a řadě regionů v oblasti Jaderského moře. Jsem přesvědčen, že si naši noví diváci ve střední a východní Evropě užijí naši úžasnou nabídku seriálů a filmů za skvělou cenu. Máme také velkou radost, že do střední a východní Evropy přineseme oblíbené originální seriály,“ uvedl generální ředitel SkyShowtime Monty Sarhan.

SkyShowtime bude pro zákazníky v České trepublice přímo dostupná na webové stránce www.skyshowtime.com a prostřednictvím aplikace SkyShowtime na zařízeních Apple s operačním systémem iOS a tvOS, na zařízeních s operačním systémem Android a na televizorech se systémy Android TV, Google TV a LG TV. „Na Slovensku, v Albánii, Kosovu a Severní Makedonii bude SkyShowtime dostupná za 5,99 EUR měsíčně. V Rumunsku bude služba dostupná za 3,99 EUR měsíčně. V Česku bude cena činit 179 CZK měsíčně, v Maďarsku 1999 HUF měsíčně a v Polsku 24,99 PLN měsíčně,“ uvedla služba.

Do Česka i na Slovensko míří nová streamovací služba SkyShowtime