Společnost uvedla dva tzv. chytré set-top boxy z nichž jeden je s Androidem, druhý s platformou, která je známa z televizorů například značky Finlux.

Obě novinky jsou vybaveny tunery pro příjem pozemního vysílání v DVB-T2, Mascom MC9140 UHDCI (3.499 Kč) přichází s platformou jejíž jméno nebylo uvedeno, ale podívejte se na stejnou či obdobnou u televizoru Finlux 32FFMG5760.

Box má navíc satelitní tuner s funkcí FastScan, včetně mechaniky přístupové karty PCMCIA (CI+), a má pracovat s rozlišením Ultra HD (4K) i když není jasné, zda to platí i pro televizní tunery (týká se i následujícího modelu). Má rovněž zabudovánu duální Wi-Fi, což znamená i frekvenci 5 GHz a výrobce hovoří také o HbbTV a kompatibilitě s obsahem v HDR; standard nebyl uveden, nejspíše půjde o HDR10.

Multimédia s Androidem do 5000 Kč Bez DVB-T2 i s ním, střední třída, levné i nabušené kousky

Domovská obrazovka televizoru Finlux 32FFMG5760 s platformou Vestel, která vypadá obdobně, jako u set-top boxu Mascom MC9140 UHDCI. Foto: autor, foto v úvodu: Atos Elektro

Druhým uvedeným modelem je Mascom MC A102T/C s Android TV 10 (foto níže) nabízený za 2.599 Kč; recenze předchozího modelu zde. Novinka má opět duální Wi-Fi (verzí má být „pětka“), podporován je tentokrát i Google Chromecast, tedy zrcadlení obrazovky z mobilu a k dispozici je celá řada aplikací stažitelných z tržiště Google Store. Přehrávání obsahu s HDR (co je to) je rozšířené a má být poplatno HDR10, HLG a Technicolor HDR.

Novinka využívá čtyřjádrový procesor Amlogic S905X4, grafiku Mali-G31 MP2, 2 GB RAM a 16 GB na interním flash disku. Dnes v podstatě průměr, resp. možná už nižší průměr.