V noci na dnešek ukončila existenci streamovací služba HBO Max a nahradila ji nová služba MAX, která nabízí dvojnásobně větší knihovnu zahrnující i tituly společnosti Discovery a sportovní přenosy kanálů Eurosport, včetně speciálního balíčku Sport.

Všem předplatitelům HBO Max se dnes na televizoru zobrazí oznámení, že si mají stáhnout novou aplikaci MAX. Přihlašovací i platební údaje zůstávají stejné jako u HBO Max, ale nově se předplatitelé k službě dostanou už pouze přes novou aplikaci. Jiná situace je u webové verze služby MAX, u té předplatitelé nemusí nic řešit. Pokud si otevřou stránku hbomax.com, automaticky je přesměruje na max.com a můžou dál sledovat obsah. Nutno dodat, že nově si uživatel musí aktivovat oznámení z nové aplikace MAX, ale veškeré profily, historie sledování a osobní seznam obsahu se přenáší na MAX. Pokud měl tedy divák rozkoukaný nějaký seriál nebo film na HBO Max, může navázat na sledování prostřednictvím nové aplikace MAX.

Co nás čeká s příchodem MAX? Sportovní přenosy, ale i konec sdílení hesel

Služba mírně zdražuje, ale obsahu je dvojnásobek

Mění se ovšem cena služby a také přibývají tarify. Jestliže dosud existoval jediný tarif za jednotnou cenu 199 korun měsíčně (pro ty, kteří si službu předplatili za zaváděcí cenu, to bylo 132 korun měsíčně), nově jsou základní tarify dva: Standard, na který MAX převede automaticky všechny stávající předplatitele HBO Max a vyjde na 219 korun měsíčně (pro ty, kteří mají zaváděcí cenu, to bude 146 korun měsíčně) a pak je zde tarif Premium, který vyjde na 299 korun měsíčně. V čem se tyto dva tarify liší? U Standardu bude možné sledovat MAX jen na dvou zařízeních souběžně, kdežto u tarifu Premium na čtyřech. Předplatitelé Standardu uvidí veškerý obsah ve Full HD rozlišení, kdežto Premium nabídne některé tituly i v Ultra HD/4K. U Standardu bude možné měsíčně stáhnout do zařízení a offline sledovat 30 titulů měsíčně, u Premia to bude 100 titulů (buď filmů nebo jednotlivých epizod seriálů).

Navíc k oběma základním tarifům je možné přeplatit balíček Sport za 70 korun měsíčně, který ale nebude možné získat samostatně. Obsah tohoto balíčku bude možné souběžně sledovat jen na dvou zařízeních a bude obsahovat lineární sportovní kanály s živými přenosy. Po dobu letních olympijských her v Paříži, jejichž kompletní práva drží společnost Warner Bros Discovery, ale budou mít přístup ke všem olympijským přenosům předplatitelé všech tarifů služby MAX. Nemusí si tedy kvůli olympiádě předplácet balíček Sport. Po 11. srpnu, kdy skončí pařížská olympiáda, se ale sportovní obsah na MAXu bude zobrazovat jen předplatitelům balíčku Sport (kromě lineárních kanálů Eurosport 1 a 2 půjde také o archivy jejich vysílání).

SkyShowtime a MAX zdražují Nové ceníky platí od dubna a května

MAX přes operátory IPTV nezdraží

Vše výše zmíněné platí pro předplatitele, kteří si HBO Max předpláceli napřímo. Existuje však skupina uživatelů, kteří tuto streamovací službu mají zprostředkovaně přes svého poskytovatele IPTV. Těm bude služba automaticky migrovaná na tarif Standard, ale cena se většinou měnit nebude. Balíček Sport si budou muset většinou dokupovat napřímo u MAXu, nikoli přes operátora jejich IPTV služby. Na českém trhu není dostupný třetí, nejlevnější tarif služby MAX nazvaný Basic, který obsahuje reklamu a je k dispozici například v sousedním Polsku nebo Německu. S jeho zavedením Warner Bros Discovery počítá později. Reklama se naopak bude zobrazovat všem uživatelům MAXu u přenosů a záznamů z olympiády, což je dané vysílacími právy.

A s čím novým kromě sportu přichází MAX? Už dnes si na této službě můžete přehrát film Duna: část druhá, který měl nedávno premiéru v kinech. Na podzim na něj naváže seriál Duna: Proroctví. Už za necelý měsíc (od 17. června) pak MAX uvede druhou řadu seriálu Rod draka, který dějově předchází populární Hře o trůny. Již ode dneška se knihovna MAX rozrůstá o dokumenty z produkce Discovery, kutilské pořady HGTV a reality show z kanálu TLC. Součástí MAXu pak zůstávají populární filmy a seriály z produkce studia Warner Bros., prémiových kanálů HBO nebo Cartoon Network.

Rok HBO Max v Česku: co uspělo? Nejsledovanější filmy a seriály

Štítky