Letos se televizory příliš neprodávaly. Výrobci i prodejci nicméně doufají, že jejich čas přijde právě koncem a na přelomu roku a snad jim tomu napomohou i tyto tipy upozorňující vás na to nejlepší, co nám letos prošlo rukama. A u TV zkoušíme všechno možné, včetně kompatibility s aplikacemi IPTV/VoD.

Máme tu další rok nejnovější krize, který, jak se zdá, dostal na kolena i doposud nepokořené televizory. Poslední přehled tohoto druhu jste si mohli přečíst v srpnu, nyní je tu souhrn za celý rok 2023.

Vedle zmiňované krize tu po řadu let máme jasný úbytek poměru kombinace cena/výkon, potažmo obrazové kvality, takže se cenová hladina pro dosažení téhož, zvyšuje a zvyšuje. Tohle mnoho kupujících nevnímá, ale vidět je to už poměrně dlouho.

Řečí ale máme kolem sebe dost, vedle níže uvedených modelů chceme ještě upozornit na stále prodávanou, výbornou Hisense 55U7HQ (140 cm, 12.989 Kč, dlouhodobý test), Hisense 65U8GQ (165 cm, 14.999 Kč, dlouhodobý test) a Samsung QE55QN85B (140 cm, 18.990 Kč, dlouhodobý test). A také na „mobilní“ Finlux 32FFMG5760 Travel TV (81 cm, 9.890 Kč) s napájením i 12volty. Řazení výrobků v přehledu je abecední, odkazy na recenze najdete hned v úvodu a ceny jsou aktualizovány. Veďte ještě v patrnosti, že se od doby testu mohlo něco změnit (firmware), typickým příkladem je letos opět Samsung, takže si před nákupem některé pro vás důležité parametry raději ověřte.

 

Dlouhodobý test TV Hisense 55U7HQ Po poslední aktualizaci je výborný

Hisense 55U7HQ (140 cm, 12.989 Kč, dlouhodobý test)

Hisense nabízí obrazovou volbu reagující na příchozí scénu (na skutečnou kalibraci podle podmínek v místnosti je moc levný). Dlouhodobé zkoušení však její užitečnost neprokázalo (tu a tam měla přínos krátkodobě), takže nakonec byla vypnuta. I tímto můžete snížit spotřebu a třeba i zrychlit zpracování, takže se vyplatí si s menu nastavení trochu pohrát.

Obraz a zvuk byl vzhledem k ceně vynikající! Pro umístění na stěně bude v druhém případě asi dobré zatrhnout patřičnou volbu. Nezapomeňte také na vypnutí položek rychlého startu a probouzení po lokální síti, které šetří energii v pohotovostním režimu (někdy výrazně!).

Dlouhodobý test Hisense 55U7HQ prokázal především vysokou rychlost, spolehlivost a stabilitu firemní platformy Vidaa, která patří k tomu nejlepšímu, co dnes najdete na trhu a může se směle zařadit po bok naprosté špičky, tedy Samsung Tizen. Co do počtu lokálních aplikací sice plně srovnatelná není, ale je snadno nahraditelná parádním zrcadlením obrazovky z mobilu, které se v po několika aktualizacích firmwaru stalo pohodlným a funkčním, což test rovněž prokázal. Televizor navíc, vzhledem ke stávající prodejní ceně, představuje vynikající poměr cena/výkon.

Hodnocení (upraveno podle dlouhodobého testu)

  • PRO: cena/výkon, výborný obraz i zvuk, hodně rychlá TV, parádní EPG bez zvukového výpadku, stabilní platforma Vidaa, operativní vypnutí obrazu a ponechání pouze zvuku, výtečné HDR10 i Dolby Vision, excelentní třídění kanálů, zvuk v DTS-HD Master Audio i Dolby Atmos, obousměrné Bluetooth Audio, nyní už výtečné zrcadlení obrazovky z mobilu (praktická náhrada aplikací, které chybí)
  • PROTI: zhoršený (co do rozložení i možností) dálkový ovladač, včetně absence programovatelného tlačítka (model 2022, dá se od Hisense nahradit jiným), potíže s ovládáním po přepnutí kanálu, pro někoho to, že chybí aplikace HBO Max a Prima+

 

Předprodukční Hisense 65U8KQ Vyzkoušeli jsme první TV pro sezónu 2023/24

Hisense 65U8KQ (165 cm, 39.990 Kč, předprodukční, 2023)

Absolutní novinku nám zapůjčila u nás příjemně aktivní čínská značka a v tomto televizoru vyšší střední třídy má nabídnout nové funkce třeba i pro hry, podsvícení Mini LED a dokonce i horní reproduktory pro Dolby Atmos a DTS. Vše zastřešuje inovovaný operační systém s další úpravou domácí obrazovky, která nyní například dovoluje umístit sem oblíbené TV stanice.

Televizor se i v předprodukční verzi choval velmi stabilně, při jednom zapnutí pouze nešel zvuk z TV tunerů, ale obnovil se po opětném vypnutí/zapnutí a problém se už neopakoval. Jen drobností se pak v této souvislosti zdálo být to, že pokud jsme v tuneru zmáčkli tlačítko Input (vstupy/výstupy) skončili jsme na domovské obrazovce a tudíž automaticky, a bez ptaní, vyskočili z příjmu DVB. Uvidíme, zda jde o chybu (z našeho pohledu určitě) nebo o vlastnost. Naopak doufejme, že zachována zůstane další drobnost, totiž to, že i po opětovném vypnutí a zapnutí si televizor pamatuje předposlední sledovanou stanici.

Co do obrazu si na DVB-T2 Hisense dokázal, většinou výtečně až excelentně, poradit nejen s HD stanicemi České televize, ale také s méně kvalitně vysílanými kanály, včetně hlavní Novy a Primy. Drobná zaváhání byla vidět zejména u sportovních přenosů, a to i ve Full HD, ale berme v úvahu, že ČT nemá nijak vysoký datový tok, navíc to nebylo nic přehnaného.

Přijímač vypadá hodně nadějně!

Hodnocení – nehodnoceno, předprodukční vzorek

  • PRO:
  • PROTI:

 

Předprodukční Hisense 65U8KQ Vyzkoušeli jsme první TV pro sezónu 2023/24

Hisense 65UXKQ (165 cm, 59.990 Kč, předprodukční, 2023)

Předprodukční kousek vrcholové řady LCD se chlubí nejen povětšinou luxusní výbavou a plošným podsvícením Mini LED, ale také úspornější energetickou třídou. Za nás jsou bombou reproduktory po stranách panelu a také navrhovaná cena v kombinaci s výkonem.

Jak bylo řečeno, jde o předprodukční kousek, takže žádné hodnocení, resp. klasický test. Problémů nicméně bylo naprosté minimum a už úvodní ladění tuneru na pozadí (to zvládal do této doby prakticky pouze Samsung) a následné naprosto excelentní třídění kanálů (lepší než Samsung) vás nutně musí navnadit. A co teprve vynikající zrcadlení obrazovky z mobilu a obousměrné Bluetooth Audio, kterým se Hisense taktéž řadí na naprostou špičku. Právě tohle totiž najdete jen u pár značek!

I když u výrobků jiných značek v této ceně nemusí být znát příliš velké rozdíly oproti běžným přijímačů za nějakých 30, 40.000, tady to doslova udeřilo do očí i uší.

Hodnocení – nehodnoceno (předprodukce)

  • PRO:
  • PROTI:

 

Samsung Frame QE43LS03BG: výtečný matný panel, stabilní platforma, ovládání čím dál víc své

Samsung QE43LS03BG The Frame (109 cm, 16.990 Kč, 2023, matná obrazovka)

Se spoustou úhlopříček přichází na domácí trh designový televizor řady The Frame v provedení 2023. Označením se od těch minulých prakticky neliší. Jen tu máme přídomek „BG“, resp. „G“. Je v černé, ale výměnné rámy opět nechybějí, takže si ho můžete, co do vnějšího designu, upravit k obrazu svému. Cena v době testu 26.990 Kč!

Obrazově vzato je Frame stále výtečný, matná obrazovka naprosto k nezaplacení. Příjemná je často i černější černá : ). Audio systém sice místy usíná, ale oficiální ukázky s Dolby Atmos ho dokáží probrat k životu a stojí to za to! DTS tu pochopitelně není, takže si se zvukem HD Master Audio nechytnete, ale FLAC HD už televizor v pohodě zvládal v nejrůznějších vzorkováních. A poradil si i s běžným vysíláním v DVB-T2/HEVC, resp. s těmi stanicemi, které kvalitou příliš neoplývají, což ostatně platí i o Nově a Primě vysílané v SD. Teď ale máme na mysli spíše jednoduchoučké teleshopingové kanály, ze kterých by našinec nakrásně vysublimoval, kdyby to nějak šlo, i při tom nejšpičkovějším převodu obrazu.

Úhlopříčka testovaného The Frame sice není nijak velká, ale na modelu 2023 bylo jasně vidět, že má navíc. Uvidíme až vyzkoušíme nějakou rozměrnější. V každém případě můžeme potvrdit, že mat je prostě mat a nic jiného bychom ani nechtěli.

Hodnocení

  • PRO: matná obrazovka zcela (!) bez odlesků, stále výborný obraz, spolehlivý operační systém a stabilní chod, skvělá koncepce i spojení obou částí jediným tenkým kabelem, pro někoho možnost instalace obrazovky na výšku
  • PROTI: domovská stránka s řadou ovládacích potíží, problémy se vstupy/výstupy a někdy i s nalezením multimédií na USB flash, chybí možnost vypnout obraz a ponechat pouze zvuk, televizor často nespolupracoval se serverem domácí sítě a připojení nešlo ani manuálně zprovoznit

 

Jaký je Samsung QE55Q80C? Klasická koncepce, výborný obraz, k vrcholu jen kousek

Samsung QE55Q80C (140 cm, 19.990 Kč, 2023)

Od 127 do neuvěřitelných 249 cm jdou úhlopříčky v řadě Q80C. Ta se chlubí i plošným podsvícením, barevnou paletou certifikovanou společností Pantone a audio systémem zvládajícím jak Dolby Atmos, tak firemní OTS Lite u něhož zvuk následuje pohyb. A také režimem „šetrným pro oči“ zvaným EyeComfort. Cena v době testu 29.990 Kč!

Tím z našeho pohledu momentálně nejdůležitějším je to, že nová verze operačního systému Tizen pro kolekci 2023 je na použité hardwarové platformě stabilní, svižná a bezproblémově funkční. I když nějaké zádrhely tu přece jen jsou a především jde o pomalejší EPG, stále nedotažené ovládání, včetně řízení inovované domovské obrazovky, klady rozhodně převažují.

Televizor pracuje s klasickou koncepcí bez externího boxu a nabízí nejen výborný obraz a resamplování z nižších rozlišení, ale také solidní zvuk s vysokým rozsahem hlasitosti i v rámci běžného pozemního příjmu. A i když by noha podstavce a vůbec celý držák vyžadoval poněkud lepší návrh (to bylo jasně vidět!), jestliže televizor umístíte na stěnu, což dnes dělá spousta lidí, potenciálním potížím se lehce vyhnete. Doufejme jen, že „noha“ je u rozměrnějších úhlopříček, potažmo dokonce u 249 cm (98″), navržena výrazně lépe.

Hodnocení

  • PRO: výborný obraz, spolehlivý operační systém a stabilní chod, celá řada aplikaci IPTV/VoD, včetně těch, kterých je na jiných platformách málo, řada režimů „eko“, ale…
  • PROTI: …hodně chybí vypnutí obrazu a ponechání zvuku, stále nedotažené UR, horší přístup k menu nastavení, apod., někdy potíže s nalezením multimédií (zejména u serveru)

 

OLED televizor Samsung QE55S90CAT Stabilní systém, výborný obraz, ihned využitelné aplikace

Samsung QE55S90CAT (140 cm, 28.489 Kč, OLED)

Výrobce pokračuje v nabídce televizorů s obrazovkou OLED, která je u něj ovšem spíše jen doplňková, protože i letos jasně sází na své LCD (QLED). Cena v době testu 32.990 Kč.

Ovládání nebylo v době testu ideální i když výrobce konkrétně zde provedl pár změn zejména u nabídky na poněkud šíleném kombinovaném tlačítku dálkového ovladače. Jinak jsou to jen „samá pozitiva a dovolená v Jugoslávii“!

Samozřejmě ještě až na zmiňovaný design…

OLED televizor Samsung QE55S90CAT nabízí stabilní operační systém Tizen, který byl i u nás spolehlivý. Je tu také výborný obraz i resamplování z nízkých rozlišení, resp. datových toků, a i když rychlost některých operací s novým uživatelským rozhraním trochu poklesla, stále jsme na solidní špičce.

A pokud budete televizor pokládat na stojan, potěší vás propracované nožičky nevyžadující šroubovák. A vyndávají se stejně skvěle, jako se nandávají!

Hodnocení

  • PRO: výborný obraz, včetně převodu z nízkého rozlišení, spolehlivý o. s. Tizen, spousta aplikací i pro naše podmínky, i zde se dá DO lehce dobít přes USB-C, výtečné obousměrné Bluetooth dokonce s šetřičem obrazovky, ale…
  • PROTI: …u běžného TV vysílání obrazovka vypnout nejde, i přes další vylepšení stále nedotažené ovládání, bohužel klasická koncepce OLED, takže velký pozor při instalaci a braní obrazovky do ruky

 

První pohled na obří Samsung QE98Q80CAT Překvapivý obraz už po krátkém osahání

Samsung QE98Q80CAT (první pohled, 249 cm, 134.990 Kč)

Olbřímí novinka nemá, podle výrobce, udánu oficiální sledovací vzdálenost v metrech. Ukazatelem je pouze tzv. doporučený úhel pro sledování, což je 40°, tedy taková vzdálenost od TV, aby 40° vašeho zorného pole tvořila obrazovka.

I při velmi krátkém několika hodinovém zkoušení (první pohled) bylo vidět, že platforma televizoru je stabilní, nabíhá rychle a že operační systém Tizen funguje spolehlivě. To si také troufneme říci, protože zkušeností s nejrůznějšími televizory Samsungu z posledních několika let máme více než dost.

Televizor s 249 cm jsme zkoušeli ze vzdálenosti doslova pár metrů (2,5-3 m) a naše krátké zkušenosti v tomto konkrétním případě jasně říkají, že to stačí. A říkají to i dlouhodobé zkušenosti s jinými přijímači.

Obraz QE98Q80CAT byl výborný i z horších a slabých zdrojů, na CNN Prima News i ČT24 HD (přes aplikaci Lepší.TV, klasický signál tu nebyl) bylo vidět nulové zkreslení u částí obrazu s titulky, informační lištou, atd. Překvapivě dobrá byla i hlavní Prima a Nova, obě vysílající v nízkém rozlišení (SD). Vylepšovací algoritmy musely v tomto případě „makat jako zjednané“, protože rozprostřít takovýto signál na danou plochu s rozlišením 3840 x 2160 bodů muselo dát pořádně zabrat!

I tady klobouk dolů!

Hodnocení – nehodnoceo, první pohled

  • PRO:
  • PROTI:

 

Televizor Sony XR-65X90L Výborný obraz, ovládání je třeba zlepšit

Sony XR-65X90L (165 cm, 37.989 Kč)

Za televizor s úhlopříčkou 165 cm (65″) nezaplatíte málo. Co za to nabídne? Především Google TV, která vám buď sedět bude nebo nebude a nic mezitím a také poněkud nekonzistentní ovládání na které je třeba si zvyknout. Za pozornost ovšem stojí i zmiňovaný výborný obraz, a to i z hodně špatných zdrojů. Cena v době testu 49.990 Kč.

Ovládání je nesystémově pojaté a výrobce se v tomto směru už hodně dlouho hledá. Například pokud budete hledat volbu „vypnout obraz a ponechat pouze zvuk“ nemůžete jít do kontextového menu, kde by měla být, je třeba zmáčknout tlačítko s klíčem a listovat a listovat. Naštěstí tady jde ikona posunout na lepší pozici. Potřebné volby tak u Sony většinou hledáte, jelikož jsou často umístěny naprosto nelogicky, jednotlivé nabídky jsou špatně pojmenovány, atd., atd. Tohle je prostě průvodní jev Android TV a Google TV. A následně se vám může také stát, že když se jich konečně doberete, řádně nepracují (chování po zapnutí).

Škoda, že Sony má dnes hodně diskutované eko volby někdy až vysloveně zasuté (vypnutí obrazovky a ponechání pouze zvuku) nebo špatně provedené (tzv. Eco Dashboard). Podstatně příjemnější jsou pak některé vlastnosti, zejména schopnost EPG si televizor probudit z pohotovostního režimu. Obrazově budete také spokojeni a nejspíše na jakémkoli zdroji, včetně vysloveně chabých televizních kanálů s podivným rozlišením i datovým tokem.

Hodnocení

  • PRO: výborný obraz i ze špatných zdrojů, výborné EPG s probuzením TV po upozornění na pořad, nožičky podstavce se nešroubují (plus dvě polohy!), výtečné řazení naladěných kanálů součástí instalace, spousta aplikací a možností nastavení, ale…
  • PROTI: …na nesystémové ovládání je třeba si zvyknout a (dlouhodobě) je opět trochu jiné než dříve, nespolehlivé spouštění TV do naposledy použitého režimu, což je navíc nutné po instalaci nastavit, prapodivný Eco Dashboard, který naprosto nevyužívá své šance, pozor na dálkové ovladače s malými tlačítky a popiskami

 

Televizor na cesty Strong SRT 24HE4023 Šikovný, chybí jen málo

Strong SRT 24HE4023 (61 cm, 2.899 Kč)

Jednoduchý a levný televizor základní třídy je primárně určen do prostředí s napájením 12volty. Na nic si nehraje a má slušnou základní výbavu, což v tomto případě znamená, že adaptér pro autozapalovač dostanete v ceně. A skutečně mu funguje…

Provoz na 12 V a to, že je dodaný adaptér do autozapalovače v pořádku jsme zkusmo ověřili v osobním voze Suzuki Vitara. V této souvislosti veďte v patrnosti, že na rozdíl od jiných televizorů určených pro toto použití je víčko baterií dálkového ovladače bez pojistného šroubku, takže se jen běžným způsobem zacvakne.

Jinak se připravte na o něco pomalejší přepínání kanálů a lehce pomalejší spouštění. Nic zásadního to však nebylo. Ovládání je slušné stejně, jako rozložení tlačítek (většinou) dálkového ovladače a televizor byl schopen se při nastavení upomínky v EPG probudit z pohotovostního režimu, což určitě někoho potěší. Za danou cenu tak Strong SRT 24HE4023 představuje velmi slušnou nabídku pro toho, kdo chce jen základní funkce.

Hodnocení

  • PRO: cena, dobré ovládání, překvapivé množství formátů u muziky (i FLAC HD!), EPG s probuzením z pohotovosti, na rozhlasových kanálech se automaticky zapíná šetřič obrazovky, ale…
  • PROTI: …chybí obecné vypnutí obrazu a ponechání pouze zvuku, pro někoho to, že víčko baterií DO je bez pojistného šroubku

 

Dlouhodobý test Strong SRT 24HE4203 Spolehlivý a výborný klidně i jen na internetovou TV

Strong SRT 24HE4203 (61 cm, 3.459 Kč, dlouhodobý test)

Malý přijímač byl umístěn na zbrusu nový držák a zbrusu nové místo – do kuchyně. Anténní svod je dále, takže zkoušení TV vysílání tentokráte probíhalo výhradně přes aplikace internetových televizí Lepší.TV a SledovaniTV. Zapojen do něj byl i multimediální server Synology DiskStation DS414j a následně například i Voyo a nově uvedená aplikace, Disney+.

Televizor s operačním systémem Vidaa potvrdil své kvality a zkušenosti z krátkodobého testu. Platforma byla stabilní a rychlá a v tomto směru jsme u čínského linuxového o. s. nenarazili na jediný problém ani po aktualizaci. Hisense Vidaa tak patří mezi to nejlepší co je k dispozici a svou rychlostí a spolehlivostí se může směle zařadit vedle toho nejlepšího co je už dlouho k dispozici, tedy Samsung Tizen. Tohle zjištění by mělo potěšit ty, kteří chtějí menší a levnější televizory, ale beze zbytku to platí i u těch rozměrnějších.

Značka Strong zatím nabízí s Hisense Vidaa jediný přijímač a jedním z největších kladů televizoru byla, při daném využití, možnost velmi operativně – a hlavně kdykoli, včetně aplikací IPTV/VoD – vypnout obrazovku a poslouchat pouze zvuk. To totiž zajistí prosté stlačením menu a příslušná volba, které je tu hned po ruce. Tohle je vlastnost všech nových TV Hisense a je to jen dobře (ještě by se hodil skutečný síťový vypínač).

Hodnocení (upraveno podle dlouhodobého testu)

  • PRO: excelentní poměr cena/výkon (!), překvapivý obraz a místy dokonce i zvuk (při montáži na stěně to tolik znát nebylo), spolehlivá, rychlá a kvalitní platforma Vidaa, obrazovku lze kdykoli lehce vypnout a poslouchat jen zvuk (!), výborné EPG bez zvukového výpadku, excelentní řazení kanálů, HbbTV 2.0 (hodně malá úhlopříčka), často výborné ovládání, včetně programovatelného tlačítka na DO, ale s…
  • PROTI: …nešťastně zasuté mezi dalšími, málo přehledná domovská nabídka (Home) s ovládáním, které je zbytečně zdlouhavé

 

Televizor Strong SRT 40FD5553 (2023) Levňoučký, ale s Android TV a HDR

Strong SRT 40FD5553 (5.499 Kč)

Někdy sice musíte na dokončení operace vyčkat i dvě sekundy, možná nepatrně déle, ale podívejte se na cenovku! Tohle je zkrátka něco, čemu se nelze divit stejně, jako jednoduchému, veskrze základnímu obrazu, který si můžete o něco vylepšit díky bohatým možnostem seřízení.

A ještě k rychlosti operací: prodlevu vidíte jak u aplikací, tak například přímo při spouštění nějakého pořadu. Cítit je ale také například při přepínání kanálů, vyvolávání domovské nabídky, přechodu do seznamu všech instalovaných aplikací, atd. Tragické to ale určitě nebylo i když prodlevy jsou, jak bylo naznačeno, někdy jasně viditelné. Zajímavé je v této souvislosti stále velmi vysoká rychlost EPG u něhož se zvuk nepřerušoval ani při odchodu ani při vstupu.

Televizor představuje velmi levný „chytrý“ přijímač (další podobný stál v době testu o nějakou třetinu více) a touto optikou je nutné ho poměřovat i když obrazově byl na svou cenu lepší, než bychom čekali a seřízení tu nebylo až tak nutné, jako u vyššího modelu. Podle nás tak novinka za dané peníze nabízí hodně a pokud vám nevadí Android, je to už v současné době, při uvádění na trh, dobrá koupě. Samozřejmě s uvedenými výhradami, které si ale musí každý zvážit sám.

Hodnocení

  • PRO: stabilní Android TV, HDR10, vysoká aplikační kompatibilita, v ceně jsou dvě DO, vlastní menu Strongu (využité platformy), nožky podstavce s kvalitní gumou, EPG bez přerušení zvuku, ale…
  • PROTI: …jen základní (mj. bez upozornění na pořad), problémy s tříděním stanic

 

Technisat TechniVision HD32AO Mobil Dobrý obraz, výtečný provoz „na baterky“, solidní domácí aplikace

Technisat TechniVision HD32AO Mobil (81 cm, 9.990 Kč, 2023)

V bílé nebo oranžové tu máme nejen přenosný, ale také vysloveně mobilní televizor vybavený dokonce akumulátorem! Takových na této planetě existuje jen pár a samozřejmě máme na mysli ty s příjmovým tunerem, tedy alespoň s DVB-T2. Tady se ovšem na poměr cena/výkon nehledí… Cena v době testu 12.499 Kč.

Televizor obrazově potěší a i když v dané velikosti neřešíme nějaké vyspělé resamplování a podobně, na slabě vysílaných stanicích, nebo videích, byla snaha podat obraz co nejlépe vidět. Obrazové režimy jsou většinou slušně rozloženy a hlavně si je můžete upravit podle svého, což se nepochybně hodí. Ani zvuk nebyl špatný a při přehrávání ze serveru nebo z USB to bylo slyšet i když tady by se vyšší formátová kompatibilita hodila a typicky FLAC dnes přehraje kdekdo.

Výkon se neudává v RMS a je otázkou, zda nejspíše hudebních 12 wattů bude dostatečných. A provoz tak říkajíc „na baterky“? Chování bylo vynikající! Jednoduše šlo vytáhnout síťové napájení, televizor se sám přepojil na akumulátor a plynule pokračoval v přehrávání. Nepoklesl ani jas, obrazová i zvuková nastavení zůstala zachována a nic se – visuálně a poslechově vzato – nezměnilo. Televizor byl z akumulátoru provozován do doby, dokud se samovolně nevypnul, což trvalo asi 2 hod. 15 min.

Hodnocení

  • PRO: velmi dobrý obraz, výborná práce na akumulátor, domovská obrazovka s náhledem aktuálního pořadu (zvuk se při vstupu nepřerušuje a nabíhá rychle), síťový vypínač (!), pojistka víčka s bateriemi u plného ovladače, možnost nastavit jedno tlačítko DO (velké), spolehlivě pracující platforma (vlastnosti je však nutno dotáhnout), lze upravit hlavní lištu domovské obrazovky, včetně všech (!) aplikací, ale…
  • PROTI: …příslušná volba byla hodně schovaná, zbytečně náročné vypnutí obrazu a ponechání pouze zvuku (zapomeňte na něj), nefunkční šetřič obrazovky, podivně udělané přehrávání audia z mobilu přes Bluetooth (a energeticky zbytečně náročné!)

Foto v úvodu: Samsung, koláž autora